Δεν θα πω, αν αυτοί είναι αριστεροί, ούτε αν αυτοί είναι Έλληνες, ούτε ακόμα αν αυτοί είναι άνθρωποι αλλά αν αυτοί δεν είναι ξεπουλημένοι τότε ποιοι είναι;


Η Ζωή και κάθε τι που έγινε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, όχι ως άτομο, αλλά ως προέδρου της βουλής μιας κυβέρνησης που μίλησε για δημοκρατία, στοιχειώνει τα αφεντικά του Τσίπρα ο οποίος έλαβε και έδωσε ξεκάθαρη εντολή στους παρατρεχάμενους.
Σβήστε από το χάρτη οτιδήποτε έκανε αυτή, ήταν το μήνυμα.
 Λίγο μετά την αποχώρησή της από τη Βουλή, ξηλώθηκαν από την ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου οι παραπομπές στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που η ίδια είχε συγκροτήσει.
Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη πλέον δεν υπάρχουν στο αριστερό τμήμα του site της Βουλής οι παραπομπές που αφορούσαν στο έργο των Επιτροπών που είχε συγκροτήσει η κ. Κωνσταντοπούλου. Με δική της εντολή, είχαν μπει σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, παραπομπή σε ιστοσελίδα πολιτών για τη στήριξη αυτής της επιτροπής, όπως και το πόρισμα της εξεταστικής για τη Siemens. Όλα αυτά, πλέον «εξαφανίστηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας της Βουλής, η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε παραδώσει στο διάδοχό της, Βούτση, τα συγκεκριμένα πορίσματα λέγοντάς του ότι «επειδή η λεγόμενη συνέχεια του κράτους έχει σημασία να εφαρμόζεται και ως συνέχεια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, προσδοκώ και αναμένω ότι αυτές οι πολύτιμες εργασίες της Βουλής θα ολοκληρωθούν». Ο  Βούτσης είχε δηλώσει τότε ότι «η νέα Βουλή θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή και για τη νέα ανάθεση σε νέες επιτροπές θεμάτων κρίσιμων που αφορούν τη χώρα». Ενώ είχε επισημάνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει και την εντολή να διαπραγματευθεί για τα θέματα που αφορούν τώρα τη συμφωνία και το ζήτημα του χρέους, θα λάβει υπόψη της και θα πρέπει να λάβει υπόψη της, όλα τα ντοκουμέντα και όλα τα τεκμήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα μας».
Ωστόσο, οι αποστάσεις της κυβέρνησης από την πρωτοβουλία της τέως Προέδρου της Βουλής σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης του δημοσίου χρέους ήταν σαφείς, αν και αρχικά την είχε επικροτήσει και μάλιστα επισήμως με την παρουσία του Τσίπρα στην εναρκτήρια εκδήλωση. Πολύ περισσότερο που την ημέρα εκλογής του Βούτση η ίδια έδωσε εντολή και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής ένα νέο πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους το οποίο αφορά το τρίτο μνημόνιο Τσίπρα.

Πάντως, όπως είχε πει στην πρώτη ομιλία του ο Βούτσης ως νέος Πρόεδρος, η Βουλή δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι υποκαθιστά φορείς και λειτουργίες.
ο Ντελάλης. 

Δημοσίευση σχολίου