Φαίνεται ότι η "παγκόσμια τάξη" και τα ανοιχτά σύνορα "στοιχίζουν" πολύ και δεν υπηρετούν το κεφάλαιο-καζίνο που εκπροσωπούν απάνθρωποι σαν τον Σόρος και πλέον αλλάζουν θέσεις.

Το διεθνές λαμόγιο, φάινεται να παραδέχεται πως χάνει το επιχείρημα των ανοιχτών συνόρων και της μαζικής μετανάστευσης, αν και εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι και το ίδρυμά του είναι σε “άμεση αντίθεση” με τις σκληρές πολιτικές του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.
Σε μια συνέντευξη στην Wall Street Journal (μόλις 5 μέρες πριν τα επεισόδια στο Παρίσι) ο Σόρος είπε ότι το ίδρυμά του Open Society στην Ουγγαρία αντιτίθεται τις αρχές του Ορμπάν, αλλά επίσης φαίνεται να παραδέχεται πως είναι στην πλευρά των ηττημένων του επιχειρήματος.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιβάλει υποχρεωτικές ποσοστώσεις διακινούμενων στα μέλη της, λέγοντας:
«Είμαι σε αντίθεση με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις, δεν λειτουργούν και παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς σύμβασης για τους πρόσφυγες. Υπάρχουν πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είναι διατεθειμένες να τις δεχτούν εθελοντικά».
Παραδέχτηκε επίσης ότι θα είναι πολύ δύσκολο για την Ευρώπη να απορροφήσει “περισσότερα από ένα εκατομμύριο” μεταναστών, καθώς η πολιτική βούληση απουσιάζει, ενώ το κόστος θα μπορούσε να υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Οι ευρωπαίοι ηγέτες, είπε, «δεν ξέρω πού θα βρουν τα χρήματα».
Ο Σόρος υπήρξε ανέκαθεν συνήγορος των ήπιων συνοριακών πολιτικών και της μαζικής μετανάστευσης. Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, τον κατηγόρησε ότι ενθαρρύνει σκόπιμα την κρίση.
Ο Ορμπάν δήλωσε ότι η Ευρώπη «προδόθηκε» από μια συνωμοσία που διέπραξαν ισχυροί χρηματιστές, η Αριστερά και μη αιρετοί αξιωματούχοι.
«Η Ευρώπη προδόθηκε, εάν δεν υπερασπιστούμε (τα συμφέροντά της), η ήπειρος δεν θα ανήκει πλέον στους πολίτες που διαμένουν σε αυτή» δήλωσε ο Ορμπάν κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στη Βουδαπέστη.
«Αυτή η Δυτική νοοτροπία και αυτό το δίκτυο ακτιβιστών ίσως εκπροσωπείται καλύτερα από τον Σόρος».
Ο Σόρος αργότερα αντέδρασε ισχυριζόμενος ότι θέλει να βοηθήσει για… «να διασώσει τις ευρωπαϊκές αξίες» λέγοντας: «Το σχέδιό του αντιμετωπίζει την προστασία των εθνικών συνόρων ως στόχο και τους πρόσφυγες ως εμπόδιο. Το σχέδιό μας αντιμετωπίζει την προστασία των προσφύγων ως στόχο και τα εθνικά σύνορα ως εμπόδιο».
Ωστόσο, ο Σόρος τώρα παραδέχτηκε πόσο αντιλαϊκή είναι η θέση του. Είπε στην Wall Street Journal:
«Οι αρχές μου κι εκείνες του ιδρύματος δεν είναι γενικά αποδεκτές και έχουμε πολλούς ανθρώπους που μας αντιτίθενται. Αλλά εμμένουμε στις αρχές μας. Έχουμε εμπλακεί ενεργά με όλους, ιδιαίτερα στην πατρίδα μου την Ουγγαρία, όπου η προσέγγισή μας είναι σε άμεση αντίθεση με αυτό που υποστηρίζεται από το σημερινό πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, που ασχολείται αυτή τη στιγμή με το να επιτίθεται στις απόψεις μου».
Ο Σόρος έχει ένα ισχυρό υποστηρικτή εκ των διακρατικών οργανισμών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, και το ίδρυμα του παρέχει βοήθεια στους ακτιβιστές για την υπέρ της μετανάστευσης. 
Έχει, επίσης, υποστηρίξει «προοδευτικούς σκοπούς» αιτίες, όπως το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο, την Χίλαρι Κλίντον και τον Μπαράκ Ομπάμα.
Κι εδώ μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα…
Επίσης να σας φύγει η απορία πως βρέθηκαν τόσες ξένες ΜΚΟ κι ακτιβιστές στη Λέσβο και σε άλλα νησιά να βοηθούν τους πρόσφυγες. Κάποιοι από αυτούς είναι με την “επιταγή” του Σόρος!


Δημοσίευση σχολίου