Την ημέρα του πολυτεχνείου διάλεξε ο Τσίπρας για να συμφωνήσει με την τρόικα για το πώς θα μας πάρουν τα σπίτια, προς μεγάλη "τέρψη" των δανειστών και του Πάνου Καμένου.

Αυτό που εξ αρχής λέγαμε (εδώ) ότι δηλαδή ο πραγματικός στόχος των μνημονίων είναι οι εμπράγματες αξίες, επιβεβαιώνεται μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης μεταξύ κουαρτέτου των τοκογλύφων και του κουαρτέτου της ντόπιας νομενκλατούρας Τσίπρα-Δραγασάκη-Σταθάκη-Τσακαλώτου.
Η συζήτηση που γινόταν για τα μάτια του κόσμου, αφού οι αποφάσεις είχαν ληφθεί από το πρώτο μνημόνιο (εδώ), ολοκληρώθηκε   λίγο πριν τις 2 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για "προστασία" των κατοικιών αντικειμενικής αξίας μέχρι 170.000€ που θα υπαχθούν στο Νόμο Κατσέλη σε συνδυασμό με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας γιατί τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι τέτοια που θα πρέπει να είσαι μετανάστης για να τα πληρείς.
Η πλήρης προστασία αφορά μόνο το 25% των κατοικιών (γίνεται λόγος για περίπου 100.000 στεγαστικά δάνεια) αντικειμενικής αξίας μέχρι 170.000€ και με σκληρά εισοδηματικά κριτήρια. 8.180€ για άγαμο, 13.917€ για ζευγάρι και 20.639€ για τετραμελή οικογένεια. Η κυβέρνηση δηλαδή συνέχισε το πρόγραμμα της "κολοτούμπας" προφασιζόμενη ότι διαπραγματεύεται.
Το αποτέλεσμα αναμενόμενο και δεδομένο καθώς πέρασαν οι απαιτήσεις των πιστωτών που ουσιαστικά ακυρώνουν οποιαδήποτε προστασία.
Παράλληλα και μέχρι την Πέμπτη, που αναμένεται να περάσουν τα νέα προαπαιτούμενα, είναι βέβαιο ότι καμία προστασία δεν υπάρχει για τους Έλληνες που δοτές κυβερνήσεις, τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τα πάντα είναι προγραμματισμένα από τον Τσίπρα ο οποίος επέλεξε την ημέρα του Πολυτεχνείου για να ψηφίσει την παράδοση της πρώτης κατοικίας στους δανειστές.
Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι αυτό είναι τυχαίο γεγονός, αλλά αντίθετα αυτό έγινε για να έχει η πράξη και τον αντίστοιχο συμβολικό χαρακτήρα, επειδή με αυτό τον τρόπο ο Τσίπρας θέλει στο όνομά του να απαξιωθεί η αριστερά στο σύνολό της.
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ξέρει την αλήθεια την οποία επικαλέστηκε μέσα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όταν έλεγε ότι θυσιάστηκε η Ελλάδα για να σωθούν οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες, απλά εκείνη η ομιλία του και η μετέπειτα μετάλλαξή του έγινε ακριβώς για να χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, σε οποιαδήποτε διαφορετική επιλογή που θα άκουγε στο όνομα "αριστερά"
Η ημέρα που διάλεξε ο Τσίπρας για να ανακοινώσει την συμφωνία, είναι φτύσιμο στον λαό και την κοινωνία ο δε ίδιος αδιαφορεί πλήρως για την  …προσωπική του ξεφτίλα.







Δημοσίευση σχολίου