Πολλές φορές από αυτό εδώ το βήμα, έχουμε αναφέρει ότι ο φασισμός εισχώρησε μέσα στα αστικά κόμματα και σήμερα ανεξάρτητα εάν μιλάμε για αριστερά η δεξιά, στις ηγεσίες των κομμάτων προωθήθηκαν φασίστες οι οποίοι καθορίζουν τις τύχες των κρατών.


Από τον φασισμό αλώθηκαν θεσμοί του κράτους, όπως η δικαιοσύνη σε μεγάλο μέρος, ο συνδικαλισμός, τα κόμματα και το αποτέλεσμα το βλέπουμε, όχι μόνο στην καθημερινότητά μας αλλά και από τις αποφάσεις των "κέντρων των αποφάσεων"

Το φαινόμενο απλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη και για τον λόγο αυτό βλέπουμε αυτά που γίνονται και δεν συνάγουν με αυτά που θα έπρεπε να γίνονται εάν οι εκλεγμένες ηγεσίες λειτουργούσαν με γνώμονα το συμφέρον του λαού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πορτογαλία όπου ο φασίστας πρόεδρος Καβάκο Σίλβα αρνείται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Η αδράνεια του Πορτογάλου ΠτΔ, Καβάκο Σίλβα  όσον αφορά την παράδοση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον Αντόνιο Κόστα οφείλεται στις εντολές που ο ίδιος έλαβε από εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων, γιατί εάν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, υπάρχει ο κίνδυνος να εφαρμόσει αυτά που είπε και η Πορτογαλία να ακολουθήσει άλλο δρόμο από αυτόν που ακολούθησε, κατ' εντολή, ο Τσίπρας.
 

Εκτίμηση μας είναι ότι ο φασίστας πρόεδρος θα προτιμήσει να δημιουργήσει τεχνητή πολιτική κρίση παρά να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Τονίζουμε ότι, τον Ιανουάριο, θα πρέπει να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της χώρας, οπότε συνταγματικά απαγορεύεται ο νυν πρόεδρος να διαλύσει τη Βουλή, κάτι το οποίο σημαίνει πως η επιλογή των πρόωρων εκλογών δεν είναι διαθέσιμη.

Ο Καβάκο Σίλβα έχει αποφασίσει να μιλήσει σε κοινωνικούς εταίρους, ανάμεσα στους οποίους και με την ηγεσία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας το CTGP. Ο αρχηγός του CTGP υπογράμμισε την άποψή του πως εάν ο πρόεδρος δεν δώσει τελικά εντολή κυβέρνησης στον Κόστα, η απογοήτευση μπορεί να οδηγήσει σε «επικίνδυνη ριζοσπαστικοποίηση στην κοινωνία». 

Αυτός είναι ο φασισμός και βλέποντας τον τρόπο που λειτουργεί, ο καθένας αντιλαμβάνεται τον λόγο που ο Τσίπρας έκανε πρόεδρο δημοκρατίας τον Παυλόπουλο.


Δημοσίευση σχολίου