Σήμερα στη βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο που προστατεύει τα συμφέροντα των τραπεζών και καταδικάζει το λαό.


Επειδή πολλά γράφονται εμείς αναρτούμε μερικά σημεία της αιτιολογικής έκθεσης που υπάρχουν στο σχέδιο νόμου και τα συμπεράσματα δικά σας.
Στο άρθρο 15 ρητά αναφέρεται ότι λαμβάνεται ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ και μάλιστα ο Τσίπρας προνοεί ώστε το ποσό που θα πάρουν ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ.
Καθυστέρηση καταβολής δόσης, εκτός από την απώλεια της ρύθμισης, σημαίνει και μηνιαία προσαύξηση 2%. Δηλαδή 24% το χρόνο, και γεννάται το ερώτημα, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.

Εάν το επιτόκιο σε περίπτωση καθυστέρησης, είναι 2% τότε οι τράπεζες θα επιδιώκουν να φέρουν σε δυσχερή θέση τον δανειολήπτη προκειμένου να τον επιβαρύνουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε με τους τόκους να του πάρουν την περιουσία.


Επιπλέον εάν ο δανειολήπτης έδωσε όλο το κεφάλαιο και μέρος των τόκων και δεν μπορεί να αποπληρώσει, είναι δυνατόν ο τόκος, ή η υπερημερία να του "φάνε" την περιουσία;
Στην παράγραφο 7 του νόμου προβλέπεται ότι ο εκκαθαριστής θα ορίζεται από τις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι θα προτείνουν "φρόνιμους και υπάκουους" εκκαθαριστές, προκειμένου να λειτουργούν προς όφελος των τραπεζών.
Εξάλλου ο ίδιος ο νομοθέτης (Τσίπρας) δηλώνει την πρόθεσή του καθώς δίνει οδηγίες στην ίδια παράγραφο όπου χαρακτηριστικά αναφέρει "…η διαχείριση της σε όλο το νόμιμο ύψος της χάριν των πιστωτών, η πρόσφορη εκποίησή της, Η ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ …"


Στην παράγραφο 8 και όχι μόνο, στήνουν ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΚΡΟΝΗΣΙΑ και ζητούν δηλώσεις υπακοής και υποταγής καθώς καθιερώνουν τον όρο του συνεργάσιμου δανειολήπτη και μάλιστα ο όρος "συνεργάσιμος" καθορίζεται βάση προτύπων που ορίζει η Τράπεζα Ελλάδος, δηλαδή η τράπεζες του Ρόθτσιλ και όλων αυτών των κορακιών.



Για να καταλάβουμε ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι υποταγμένο πλήρως και ότι έχουμε δοτές κυβερνήσεις δεν χρειάζεται να προβληματιστούμε πολύ, είναι υπέρ αρκετό να ρίξουμε μια ανάγνωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο θα το ψηφίσουν όλοι μαζί για να λένε ότι έχει την αποδοχή του Ελληνικού λαού.


Μας φτύνουν και καλά μας κάνουν, γιατί όταν πηγαίναμε στην κάλπη υποπέσαμε στο αμάρτημα της "απώλειας νοημοσύνης και κριτικής ικανότητας"
Ας μας σώσει τώρα ο Λεβέντης, ο Θεοδωράκης και η Φώφη που σαν ηλίθιοι ψηφίζαμε ότι μας σερβίρουν.   



  


Δημοσίευση σχολίου