Ενώ η Τουρκία βράζει στην κυριολεξία και η τουρκική κυβέρνηση παίζει ρόλο Πόντιου Πιλάτου, και δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε στο χώρο όπου δολοφονήθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δικηγορικής Ένωσης Ντιγιάρμπακιρ, Ταχίρ Ελτσί.
Η νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον του εισαγγελέα και της ομάδας του, οι οποίοι πήγαν για έρευνα στο χώρο της δολοφονίας του Ελτσίν. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ ο εισαγγελέας απομακρύνθηκε.
Σημειώνεται ότι τη στιγμή της επίθεσης ενόπλων που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ το πρωί του Σαββάτου κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός.
Τα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια είναι συγκλονιστικά:
Οι αστυνομικοί προσπαθούν αρχικά να προστατευθούν από τα πυρά όταν από μπροστά τους περνάει ένας μαυροφορεμένος άνδρας ο οποίος συνεχίζει να πυροβολεί. Η μάχη κρατά για πολλά λεπτά με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή. Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για δύο νεκρούς και τραυματίες αστυνομικούς και δημοσιογράφους.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ο θάνατος του Ταχίρ Ελτσί είναι ή δολοφονία ή από διερχόμενα πυρά κατά τη διάρκεια της μάχης. “Μπορεί να υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Ταχίρ Ελτσί. Ο στόχος είναι καθαρός, ο στόχος είναι η Τουρκία. Το επεισόδιο δεν θα μείνει ανεξιχνίαστο. Θα γίνουν έρευνες και θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη”, είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με εικόνες που κυκλοφορούν, τα επεισόδια στα οποία δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων ξεκίνησαν όταν ένα ταξί έφτασε στην περιοχή, μόλις ελάττωσε ταχύτητα το πλησίασε αστυνομικός ντυμένος πολιτικά και άνοιξε την πόρτα. Αυτοί που βρίσκονταν στο ταξί χτύπησαν τον αστυνομικό και μετά κατευθύνθηκαν προς το χώρο που βρισκόταν ο Ταχίρ Ελτσίν.
Επίσης οι αρχές ερευνούν την εικόνα ενός άντρα με ελαφρύ μούσι που καταγράφεται από τις κάμερες να τρέχει με ένα πιστόλι στο χέρι. Πιστεύεται ότι είναι ο δολοφόνος του Ελτσί.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων Τουρκίας Μετίν Φεϊζίογλου κάλεσε όλες τις Ενώσης Δικηγόρων στο Ντιγιάρμπακιρ δηλώνοντας ότι “αυτή η αισχρή επίθεση δεν ήταν μόνο εναντίον του αδελφού μας Ταχίρ αλλά εναντίον ολόκληρης της Τουρκίας”.
"Πηγή:mignatiou.com"


Δημοσίευση σχολίου