Στον Προμαχώνα κατασκήνωσαν από την Παρασκευή αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για το φορολογία των αγροτών.



Συγκεκριμένα, περισσότερα από 700 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ σήμερα αναμένονται άλλα 150 τουλάχιστον.
Σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στο πάρκινγκ στον Προμαχώνα και δεν υπάρχει η πρόθεση να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία.

Παράλληλα στο νομό Σερρών αναμένεται άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Ταυτόχρονα οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 του τρέχοντος μήνα, οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.

Δημοσίευση σχολίου