Το σχέδιο της κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό έχει πυροδοτήσει ένα μπαράζ αντιδράσεων στην κοινωνία. Ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και αγρότες βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να εκφράσουν με τον πλέον ηχηρό τρόπο την αντίθεσή τους στα όσα σχεδιάζει να περάσει η κυβέρνηση.


Χθες στους δρόμους της Αθήνας διαδήλωσαν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί. Εφτασαν έξω από το υπουργείο Εργασίας και φώναζαν  συνθήματα: «Αγώνας διαρκείας, είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Πάμε τώρα σε αποχή, δεν έχουμε άλλη αντοχή», «Έλα πίσω στη δικηγορία, να σου πούμε πώς γράφεται η ιστορία», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε ντροπή σου, παραιτήσου» και «Εσύ ξεχνάς το εργολαβικό, εμείς δεν ξεχνάμε το ασφαλιστικό».
Στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία τους προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των δικηγόρων υπό τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας  Βασίλη Αλεξανδρή επισκέφθηκε την αντιπρόεδρο της Βουλής , Τασία Χριστοδουλοπούλου και της εξέφρασαν τις κάθετες αντιρρήσεις του επιστημονικού κλάδου στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 
Οι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στις Εθνικές 
Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν για τις 20 Ιανουαρίου οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που πρόσκεινται στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλώνοντας έτοιμοι να «μείνουν στα μπλόκα για όσο χρόνο χρειαστεί», όπως επεσήμαναν οι ίδιοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Απευθύνοντας κάλεσμα και στις άλλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στον κλάδο για μαζικές κινητοποιήσεις, στο σύνολό του οι ομιλητές σημείωσαν «δεν υπάρχει περιθώριο για μοναχικούς διαβάτες, ούτε και έχουμε πλέον την πολυτέλεια της διάσπασης».

Στη σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, παραγωγοί λαϊκών αγορών, αλιείς από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη και κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η έξοδός τους με τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της χώρας, από σήμερα, ώστε «να οδηγήσουμε σε μπλάκ άουτ τη χώρα στις 20 Ιανουαρίου». Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα), στο Κάστρο Έυβοιας, Νίκαια και Τέμπη, ενώ στις 20 Ιανουαρίου, οι αλιείς σε Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και Βόλο, θα βγάλουν τα καϊκιά τους στα τοπικά λιμάνια.
iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου