Μια δημοσκόπηση του Κέντρου Ερευνών Pew που δημοσιεύει ο Economist ,αποδεικνύει ότι αυτό που όλο και περισσότεροι υποπτευόμαστε ,τείνει να γίνει πραγματικότητα. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε άλλο παρά στέρεη μπορεί να θεωρηθεί.

Αντιθέτως όλο και περισσότερο το οικοδόμημα που έχει μετατραπεί σε …ερείπιο εκτός από το…γερμανικό ρετιρέ,μοιάζει έτοιμο να καταρρεύσει.
Οι αριθμοί που προέκυψαν από την δημοσκόπηση, θα λέγαμε ότι μάλλον είναι αναμενόμενοι. 
Η Γερμανία είναι μακράν…η πιο μισητή χώρα για τα περισσότερα κράτη της ΕΕ. Σχεδόν όλοι τη θεωρούν υπεύθυνη για την αποτυχία της Ελλάδας να βγει από τη κρίση και άπαντες τη κατηγορούν για την λάθος πολιτική λιτότητας που επιβάλλει . 
Αποτέλεσμα όων αυτών σε οκτώ χώρες το ποσοστό εκείνων που απάντησαν ότι είναι πλέον κατά της νομισματικής ένωσης είναι μεγαλύτερο απ΄ ότι ένα χρόνο πριν! 
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες θεωρούν πια προτιμότερο να “βαδίσουν μόνοι τους παρά μαζί μ΄ όλους τους άλλους”.
Η Γερμανία θεωρείται βέβαια από χώρες πιο κοντά σ΄ αυτή ως το πιο αξιόπιστο κράτος αν και γι΄ αυτό υπάρχει…διχασμός. Στην Πολωνία για παράδειγμα , οι ηλικιωμένοι που έχουν τις αναμνήσεις του ναζισμού δεν θέλουν να την ακούν αλλά οι νεότεροι την θαυμάζουν ως χώρα.Ιδού ο πίνακας που δημοσιεύει ο Economist
 onalert.gr
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου