Για ολοκληρωτική κατεδάφιση των συντάξεων από την κυβέρνηση, κάνει λόγο το μέλος της προσωρινής ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Στρατούλης. 



Ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε τις προτάσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές για το ασφαλιστικό, σαν νέα λεηλασία των συντάξεων με κύρια θύματα τους χαμηλοσυνταξιούχους λόγω σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ, τους νέους συνταξιούχους και τους αγρότες.

Όπως επισημαίνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ το 2016 «προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή ενός επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας». Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης υπογραμμίζει ότι  «το κουαρτέτο των δανειστών στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσει αυτές τις σφαγιαστικές προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να πετύχει αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τα παλαιομνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) έχουν συμφωνήσει μαζί του στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης».
crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου