Πλησιάζουν οι μέρες για το ασφαλιστικό και το μόνο πρόβλημα που έχει ο Τσίπρας είναι επικοινωνιακό.
Τα πάντα είναι προαποφασισμένα και τώρα ξεκινάει το γνωστό παιχνίδι προπαγάνδας και επικοινωνίας όπως, ο ίδιος ο Τσίπρας δηλώνει.

Ο ίδιος περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα τον τρόπο που θα εφαρμόσει για να περάσει το ασφαλιστικό.
Διάλογο που σας περιγράφουμε κατ’ αποκλειστικότητα μήπως και ξυπνήσουμε. Λέει ο Τσίπρας:
«Στην αρχή θα διαβεβαιώσουμε το γνωστό. Ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Στη συνέχεια θα αρχίσουμε να υποχωρούμε λέγοντας ότι θα πάρουμε μέτρα τα οποία όμως θα είναι ανώδυνα.
Στην πορεία της διαπραγμάτευσης, όταν θα έχουμε εδώ την τρόικα, θα βγούμε και θα δηλώνουμε αηδιασμένοι για το πόσο σκληρή είναι αυτή η τρόικα (μην ξεχάσετε να την λέτε «θεσμοί»).
Για να πείσουμε θα διακόψουμε για λίγο τις συνομιλίες και θα κάνουμε τους αγωνιστές που μάχονται για τα δίκαια του λαού, λέγοντας στην τρόικα να το ξανασκεφτεί γιατί εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.
Αμέσως μετά θα αρχίσουμε όλοι μαζί το γνωστό σήριαλ της κινδυνολογίας. Θα λέμε δηλαδή ότι χωρίς αυτούς και τα λεφτά τους δεν υπάρχει μέλλον, θα μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα καταστραφούμε.
Το αποτέλεσμα σύντροφοι υπουργοί το ξέρουμε.
Μπορεί να είναι χιλιοπαιγμένο το σήριαλ της δραματοποίησης και της τρομοκράτησης τους Ελληνικού λαού, αλλά πάντα πιάνει.
Θα καταλήξουμε στο τέλος για ακόμα μία φορά στην άτακτη υποχώρηση, στην αυτογελιοποίηση και στην πλήρη παράδοση που όμως θα την βαφτίσουμε στάση ευθύνης, θυσία για να σωθεί η χώρα.
Κύριοι πρέπει να πετύχουμε. Για ακόμα μία φορά θα ξαναθυσιαστούμε για να ξανασώσουμε την χώρα  με τον ίδιο δραματικό και εντυπωσιακό τρόπο, αποδεχόμενοι και άλλα σκληρά μέτρα σε μία κοινωνία γονατισμένη, σε μία χώρα λεηλατημένη, σε έναν λαό εξευτελισμένο από τα πειράματά της νεοφιλελεύθερης αναλγησίας και τα καπρίτσια της αριστεράς με την έννοια που εμείς προσδίδουμε στον όρο ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Μην κοιτάτε πίσω. Μην κοιτάτε το ψέμα και τις πλατιές υποσχέσεις που κάθε λίγο λέγαμε και λέμε. Εμείς έχουμε υποχρέωση να παίξουμε καλά το παιχνίδι των τοκογλύφων και να παριστάνουμε τους διασώστες, γιατί αυτοί είναι οι άνθρωποί μας”.
Αυτά είναι καταγεγραμμένα και έτσι ακριβώς ειπώθηκαν διά στόματος Αλέξη Τσίπρα και όποιος έχει αμφιβολία ας ακούσει το  video.
Στις ειδήσεις των καναλιών αλλά και στο διαδίκτυο θα λένε διάφορα.
Ένα κείμενο που μπορεί να περιγράψει αυτά που θέλουν να μας περάσουν θα λέει ότι δύσκολα τα έχει βρει η κυβέρνηση όσον αφορά στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς οι δανειστές φέρονται να επιμένουν στην επίτευξη συναίνεσης, την οποία -επί του παρόντος τουλάχιστον- αρνούνται να δώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
…η απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης για επίτευξη συναίνεσης διαφάνηκε και από τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. «Τους κάλεσα εάν θέλουν να ορίσουν εκπροσώπους τους ώστε να παρακολουθούν κάθε στάδιο της διαπραγμάτευσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς.
Ωστόσο, οι Θεσμοί -σύμφωνα με κοινοτικές πηγές- θέτουν θέμα συναίνεσης. Συγκεκριμένα, επισημαίνουν την ανάγκη να υπάρξει στο συγκεκριμένο ζήτημα πολιτική συναίνεση, ανάλογη με αυτή που υπήρχε το 2015 στη Βουλή των Ελλήνων σε σημαντικά θέματα. Δεδομένης λοιπόν της αρνητικής στάσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εμπλοκή.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι Θεσμοί παρέλαβαν, χθες το βράδυ, το προσχέδιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική πρόταση θα αξιολογηθεί από τους θεσμούς και οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές αναμένεται να ολοκληρωθούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, η οποία θα ξεκινήσει «αργότερα αυτόν τον μήνα».
«Η πρώτη αξιολόγηση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τον περασμένο μήνα, να εκταμιεύσει την υποδόση ύψους 1 δισ.», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αυτά θα λένε όμως η αλήθεια είναι ότι σκοτώνουν το λαό, σκοτώνουν τη χώρα.
Σήμερα άνθρωποι με τα παιδιά τους ζούνε χωρίς ρεύμα, πεινάνε και αυτοί οι μπάσταρδοι παίζουν παιχνιδάκια με τον πείνα και τον πόνο των ανθρώπων.

 Ανδρέας Κεσίδης. 




Δημοσίευση σχολίου