Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του νέου πανευρωπαϊκού κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γ. Βαρουφάκη.


Η ανακοίνωση θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου από τον ίδιο τον Βαρουφάκη, ο οποίος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, έχει επιλέξει έναν μιντιακά θορυβώδη τρόπο: η ανακοίνωση θα γίνει απέναντι από τα γραφεία του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο!
Το κόμμα αυτό θα είναι πανευρωπαϊκό και θα μετέχει στις εθνικές εκλογές στα ευρωπαϊκά κράτη και, προφανώς, στην Ελλάδα όταν γίνουν.
Καθώς από την ανακοίνωση μας χωρίζει πλέον διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, τις επόμενες μέρες θα πυκνώσουν και οι διαρροές για τις λεπτομέρειες του χαρακτήρα και της οργάνωσης του νέου κόμματος. Έτσι αναμένεται, με τη δέουσα επικοινωνιακή διαχείριση, να απαντηθούν μια σειρά ερωτήματα:
● Το μοντέλο οργάνωσης: Θα είναι ένα κόμμα του διαδικτύου ή θα διατηρήσει κλασικά στοιχεία κομματικής οργάνωσης;
● Σε ποιες χώρες είναι ήδη έτοιμα τα δίκτυα μελών και υποστηρικτών;
● Πώς θα αντλούνται πόροι για τη συντήρηση του κόμματος;
● Θα συμμετέχουν σε αυτό και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα και άλλες χώρες ή πρόκειται να δούμε ένα ακόμη από τα κλασικά «one man show» του πρώην υπουργού;
● Ποιος θα είναι ο ιδεολογικός κορμός;
● Τι θα περιλαμβάνει η περίφημη διακήρυξη του Βαρουφάκη για ανατροπή του οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης;
● Τι θα πει για τον Τσίπρα και το πρώτο επτάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχε;

Η αλήθεια είναι ότι η αναβίωση της ιστορίας του «Νομισματοκοπείου» έρχεται περίπου ως επικοινωνιακό δώρο στον οικονομολόγο και επίδοξο πολιτικό. Το κόμμα Βαρουφάκη προσεχώς στις οθόνες σας...

topontiki.gr

Δημοσίευση σχολίου