Την πρώτη θέση σε λίστα του Χάρβαρντ με τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015 καταλαμβάνει εκείνη που ακολούθησε η Ελλάδα τον περασμένο χρόνο, με τελικό αποτέλεσμα το τρίτο Μνημόνιο. 


Η λίστα με τις «Δέκα χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015» εμφανίζεται στη σελίδα του «Προγράμματος για τη Διαπραγμάτευση» της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ.
Στη σχετική περιγραφή, γίνεται αναφορά στον «πολεμικό τόνο» που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, στο δημοψήφισμα και στο τελικό αποτέλεσμα που ήταν «ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του να αναγκαστούν να αποδεχθούν ένα ακόμα χειρότερο πακέτο».

Το σχετικό απόσπασμα φέρει τον τίτλο «Επικίνδυνα παιχνίδια με τους ευεργέτες» και αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσεγγίζοντας τους δανειστές εμφανίστηκε υπερβολικά επιθετικός κάτι που ενόχλησε την άλλη πλευρά. Χαρακτηρίζει δε, τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Ελλάδα - δανειστές μετά το δημοψήφισμα χειρότερη από αυτή που είχε προταθεί πριν το δημοψήφισμα. Τέλος σημειώνει ότι ένας συγκαταβατικός τόνος βοηθάει περισσότερο «στα επικίνδυνα παιχνίδια και στις μπλόφες». 
tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου