Η τουρκική αντίδραση κατά του Ρώσου προέδρου έχει πάρει και… θρησκευτική διάσταση. Πολλές τουρκικές εφημερίδες χαρακτηρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο σαν «Başrahip», δηλαδή σαν… «Ηγούμενο», αναφέροντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι φανατικός Ορθόδοξος και συνεπώς δεν έχει δικαίωμα να… κατηγορεί τον Ερντογάν σαν φανατικό ισλαμιστή.


Στην μάχη αυτή εναντίον του Πούτιν ο Ερντογάν "παίζει" εμπλέκοντας συνεχώς στο παιχνίδι το ΝΑΤΟ σαν να είναι κτήμα του, προεξοφλώντας ότι ενέργειες όπως αυτή της κατάρριψης του Ρώσικου μαχητικού θα τύχουν της υποστήριξης του ΝΑΤΟ.
Σε τέτοιες λογικές ανταπάντησε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, τονίζοντας στους τούρκους να μην «παίζουν» με το ΝΑΤΟ καθώς θα το πληρώσουν και μάλιστα ακριβά!
Ο ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην γερμανική  εφημερίδα «Bild», η οποία συζητήθηκε πολύ από τον τουρκικό τύπο, έδωσε σαφή και ευθύ μήνυμα στους τούρκους να μην επικαλούνται το ΝΑΤΟ και την συνδρομή του στην ρωσοτουρκική κρίση καθώς για το ότι συνέβη αποκλειστικά υπεύθυνοι και μόνο, είναι οι τούρκοι!
Επίσης θέλοντας να δείξει πως δεν φοβάται και χωρίς να μασάει τα δόντια του, ο «Τσάρος» απείλησε την Άγκυρα πως με τα μέσα που διαθέτει ο ρωσικός στρατός δεν έχει να φοβάται τίποτα απέναντι στην Τουρκία αλλά και σε ενδεχόμενη βοήθεια του ΝΑΤΟ προς αυτή!
Η Ρωσία, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, θα κάνει ότι της περνά από το χέρι για να προστατέψει τα στρατηγικά της συμφέροντα και δεν θα ανεχτεί καμία άλλη πρόσκληση από την τουρκική πλευρά και σε αυτό το θέμα το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να ανακατευτεί γιατί η πρώτη που θα πλήρωση μια τέτοια ανάμιξη, θα είναι η ίδια η Τουρκία!


Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου