Την στιγμή που οι όλοι οι διεθνείς οίκοι κάνουν λόγο για ύφεση, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει ανάπτυξη. «Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα» είπε ο Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg στο Νταβός την Τετάρτη.


«Ακόμα κι αν η περσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον». «Σε μία εποχή που πολλοί αναρωτιούνται γιατί να επενδύσουν στην Ελλάδα, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις επενδύσεις, τι μήνυμα θα τους στέλνατε;», ρωτήθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξη.
«Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε ότι πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα», σημείωσε και τόνισε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, κάτι που- όπως είπε- θα είναι το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά.
Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση σύντομα «θα αφήσει πίσω τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψει γρήγορα στην ανάπτυξη», δηλώνει ο πρωθυπουργός.
«Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο για την ανάκαμψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Όσο συντομότερα έχουμε επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη και την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο», είπε.

Δημοσίευση σχολίου