Επανάσταση φέρνει στην επιστήμη μια νέα θεραπεία την οποία εφάρμοσαν επιστήμονες στο Χογκ Κόνγκ και με την οποία πέτυχαν να θεραπεύσουν ανθρώπους που είχαν ηπατίτιδα C μέσα σε τρεις εβδομάδες. Χρόνος που αποτελεί ρεκόρ καθώς οι σημερινές θεραπείες για τον (HCV),  απαιτούν τη λήψη φαρμάκων το λιγότερο για διάστημα περίπου τριών μηνών, ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενούς, ενώ λίγα χρόνια πιο πριν η θεραπεία διαρκούσε για διάστημα οκτώ και πλέον  μηνών.


Τα παραπάνω δείχνουν πόσο σημαντική είναι η ανακάλυψη αυτής της θεραπείας για την καταπολέμηση του ιού αυτού, αλλά και για τους ασθενείς οι οποίοι αντί να ταλαιπωρούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θεραπεύονται μέσα σε τρεις εβδομάδες.  Όπως ανακοίνωσαν οι Κινέζοι ερευνητές του Χονγκ Κονγκ, με επικεφαλής τον ηπατολόγο Τζορτζ Λάου, σύμφωνα με το περιοδικό «Science», πρόκειται να παρουσιάσουν το επίτευγμά τους για πρώτη φορά σε επιστημονικό συνέδριο για το ήπαρ σε δύο εβδομάδες.

Οι Κινέζοι επιστήμονες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πειραματίσθηκαν με τρεις νέους συνδυασμούς φαρμάκων που χορηγήθηκαν για διάστημα τριών εβδομάδων σε 18 άτομα με τον ιό HCV. Τα άτομα αυτά θεωρούνται πλέον θεραπευμένα, καθώς 12 εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας δεν εμφάνιζαν κανένα ίχνος του γενετικού υλικού του ιού της ηπατίτιδας C στο αίμα τους.

Αν η νέα θεραπεία-εξπρές επιβεβαιωθεί και από μελλοντικές κλινικές δοκιμές σε περισσότερους ασθενείς, τότε θα μειωθεί δραστικά το μεγάλο κόστος της θεραπείας, το οποίο σήμερα φθάνει τα 100.000 δολάρια για τη σχετικά γρήγορη θεραπεία των 12 εβδομάδων.

topontiki


Δημοσίευση σχολίου