«Και ξέρετε, μεταξύ τους, οι Τροϊκανοί, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους τώρα…. Συνιστούσαν ο ένας στον άλλον, τους έχω ακούσει να το λένε, ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε: Μη τους δώσετε τίποτα γραπτό. Γιατί φοβόντουσαν ότι αν μας δώσουν κάτι σε κείμενο θα το θέταμε στην κρίση του ελληνικού λαού» είχε πει ο Γιάνης Βαρουφάκης τον Ιούλιο του 2015, σε συνέντευξή του στο Press Project.

Η φράση «τους έχω ακούσει να το λένε, ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε» συνδυαστικά με το ζήτημα που ανέκυψε μετά την δημοσιοποίηση της υποκλαπείσας συνομιλίας Βελκουλέσκου-Τόμσεν, δημιούργησε ερωτήματα για το κάτα πόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υπαινίχθηκε με αυτή του την φράση ότι η ελληνική κυβέρνηση με τους... αυτιάδες της κατέγραφε τις επικοινωνίες των δανειστών.
Τέσσερις ημέρες μετά, ο κ. Βαρουφάκης, απάντησε στο δημοσίευμα κατηγορώντας το protothema.gr για...ατζαμοσύνη. Καταφεύγοντας στις γνωστές ύβρεις εναντίον όσων τολμούν να του ασκούν κριτική ή έστω να του θέτουν ερωτήματα, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγεί τι εννοούσε με όσα είχε πει τον Ιούλιο του 2015 στο pressproject.
«Πώς το άκουσα; Με κοριό; Με ακτίνες λέιζερ που αντανακλούσαν στο γυαλί του παραθύρου τους; Τίποτα από αυτά. Με τα αυτάκια μου το άκουσα καθώς μιλούσαν μπροστά μου χωρίς να έχουν καταλάβει ότι ήμουν κι εγώ στο δωμάτιο, περιμένοντας να ξανα-αρχίσει το Eurogroup στο οποίο συμμετείχαμε» υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης.
Το αν είναι σοβαρή ή όχι η εξήγηση που δίνει τέσσερις ημέρες μετά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που έγινε διάσημος από την αποκάλυψή του ότι ηχογραφούσε τους ομολόγους του Ευρωπαίους υπουργούς στις συνεδριάσεις του Eurogroup θα το κρίνετε μόνοι σας.
Αν μη τι άλλο είναι διασκεδαστικός ο σημερινός ισχυρισμός του κ. Βαρουφάκη ότι αυτό που περιέγραφε σαν καταγραφή ή υποκλοπή έγινε επειδή ο πρώην υπουργός έτυχε να γίνει... ωτακουστής. Δεν είναι απίθανο να συνέβη αυτό από έναν άνθρωπο διόλου θορυβώδη, διακριτικό, που δεν γελούσε μεγαλόφωνα αλλά απλώς μειδιούσε... σωστά;
«Ας το πάρουν χαμπάρι οι της τρόικας του εσωτερικού: Οι τροϊκανοί αφέντες τους δεν είναι μόνο ανεκδιήγητοι όσον αφορά την μακροοικονομική τους κατάρτιση ή την δυνατότητά τους να συνεννοούνται μεταξύ τους. Είναι και ατζαμήδες» καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Βαρουφάκης.

Όσοι δεν έχετε άποψη μπορείτε να ξαναδείτε το βίντεο της συνέντευξης του κ. Βαρουφάκη για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου