Χάνει το παιχνίδι ο Ερντογάν καθώς βλέπει ότι η Ουάσινγκτον δείχνει απρόθυμη να προβεί σε πολεμικές και πολιτικές ενέργειες κατά του κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην Συρία, οι δε Τούρκοι επιτελείς πιστεύουν ότι έχει δρομολογηθεί η δημιουργία κουρδικού κράτους.


Με αυτά ως δεδομένα σε απόγνωση είναι τα κυβερνητικά επιτελεία του Ερντογάν και αποφάσισαν να απειλήσουν τις ΗΠΑ, με οριστικό κλείσιμο της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ.  Αυτό δήλωσε σύμβουλος του Ερντογάν, σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik.
Οι ΗΠΑ κατηγορούνται, και όχι άδικα, ότι από την βάση του Ιντσιρλίκ, βοηθούν τους Κούρδους στην Συρία, οι οποίοι συμβάλλουν στον διαμελισμό του τουρκικού κράτους.
Ωστόσο, η «απειλή» του κλεισίματος της σημαντικής αεροπορικής βάση του Ιντσιρλίκ, θα έχει μια σειρά από συνέπειες για την τουρκική κυβέρνηση, τονίζουν αναλυτές.
Οι ΗΠΑ θα βρουν νέες βάσεις, ενώ δεν πρόκειται να βοηθήσουν ξανά την Τουρκία, η οποία θα απομονωθεί πλήρως ακόμη και εντός του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζουν.

Μία τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι καθόλου καλή για την γείτονα, την ώρα που έχει εμπλακεί σε τόσα μέτωπα κατά της Ρωσίας, η οποία ήδη σχεδιάζει από το Κρεμλίνο την διάλυση του πανσπερμικού κράτους των Τούρκων.

Δημοσίευση σχολίου