Στην κατάσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ επί Σαμαρά, βρίσκονται οι εργαζόμενοι και αλλά και οι μεγαλοδημοσιογράφοι του Mega. Ας θυμηθούν τι έλεγαν τα δελτία τους όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ μήπως και καταλάβουν τα εγκλήματά τους. 
Και τότε όπως και τώρα ο μόνος λόγος που μπορεί η κρατική και ιδιωτική εργοδοσία να παίζει με τις τύχες των εργαζομένων, είναι το ότι οι εργαζόμενοι λειτουργούσαν και λειτουργούν ως δουλικά απέναντι στην εργοδοσία υπηρετώντας τα συμφέροντα των διοικούντων ξεφτιλίζοντας την δημοσιογραφία.
Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι σε κάθε ΕΡΤ και σε κάθε Mega  θα είναι έρμαιο στα νύχια της εργοδοσίας όσο υπηρετούν σκοπιμότητες.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν έπαθαν από το μάθημά τους επί Σαμαρά και συνεχίζουν την ίδια και χειρότερη πολιτική, υπηρετώντας τύπους σαν τον Τσίπρα με αποτέλεσμα η ακροαματικότητα των κρατικών μέσων ενημέρωσης να είναι μηδέν.
Όταν όμως δεν έχεις απήχηση στο λαό τότε είναι δεδομένο ότι μπορεί να σε κλείσει ο κάθε ένας όποτε θέλει.
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το Mega. Το κανάλι τσόντα όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούσα τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων του με αποτέλεσμα να χάσει την αξιοπιστία του.
Σήμερα λοιπόν η αγωνία των εργαζομένων δεν βρίσκει καμία φωνή συμπαράστασης.
Κανένας δεν νοιάζεται αν κλείσει η όχι το Mega και κανένας δεν θα συμπαρασταθεί στον Πρετεντέρη.  
Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων στο κανάλι Λίζα Δουκακάρου ανέβασε μια φωτογραφία στο facebook από την αίθουσα σύνταξη όπου είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι, γράφοντας τα εξής: από τις 12 το πρωι! όλοι εδώ μαζί ενωμένοι/Συνάδελφοι κουράγιο θα περάσει…» Ας νοιώσει και αυτή τι σημαίνει ανεργία όπως τόσα εκατομμύρια έλληνες. Καλό θα της κάνει.
Στο μεταξύ η αγωνία για την τύχη του καναλιού είναι στο κατακόρυφο.
Σύμφωνα με όσα γράφει η γνωστή τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά στο newpost.gr: «Ως την ώρα που θα γίνει Γενική Συνέλευση – πριν από λίγες ώρες ήταν εκεί η ΕΣΗΕΑ- των εργαζομένων και με το δεδομένο ότι η οριστική λύση θα δοθεί αύριο είναι πιθανό να επικρατήσουν ψύχραιμες φωνές και να μην γίνουν στάσεις εργασίας ή απεργιακές κινητοποιήσεις.
Για την ώρα πάντως που μιλάμε η κατάσταση έχει ως εξής: Η πρόταση του Νίκου Πεφάνη ( εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου), να δοθούν 17,5 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, έχει βρει τους μετόχους στην έξης κατάσταση: τον κ. Σ. Ψυχάρη να λέει ότι θα βάλει 20 εκ. και αμέσως μετά 5 και κάποια στιγμή τίποτα, ( έχοντας απλήρωτους και τους εργαζόμενους στο ΔΟΛ), τον κ. Φώτη Μπόμπολα να τοποθετεί 5 εκ. τους νέους επενδυτές κ. Θ. Φιλιππόπουλο 5 εκατ. ευρώ και τον κ. Δ. Μάρη 2,5 εκατ. ευρώ που σαν σύνολο μας κάνουν 12,5 εκατ. ευρώ σε κάθε σοβαρή περίπτωση. Γίνεται προσπάθεια να πειστεί ο κ. Ψυχάρης να τα δώσει αυτά τα 5 εκ. ευρώ αλλά κάτι το πόθεν έσχες κάτι τα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη κάτι τα σοβαρά προβλήματα υγείας τον εμποδίζουν. Κάπως έχουν τα πράγματα, την ίδια ώρα που το κανάλι ψυχορραγεί…»


Δημοσίευση σχολίου