Απότομη προσγείωση μετά τους διθυράμβους  που ακολούθησαν την ολοκλήρωση του Eurogroup.  
Αν και σήμερα τα ξημερώματα  ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε σε σχεδόν πανηγυρικό τόνο την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, το Ταμείο βάζει «φρένο».
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προσθέσει κεφάλαια στο ελληνικό πρόγραμμα, ως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ελπίζουμε να καταλήξουμε στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και το πρόγραμμα έως το τέλος του χρόνου», πρόσθεσε ο ίδιος, προκειμένου όπως είπε να δοθούν «φρέσκα» χρήματα.
Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση χρέους, μεταξύ Ταμείου και Ευρώπης, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να δεσμευθεί για νέα χρηματοδότηση, αν ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι 1,5% του ΑΕΠ ή χαμηλότερος, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. «Η Ευρώπη δεν έδωσε ακόμη συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση χρέους», τόνισε ακόμη και πρόσθεσε ότι το Ταμείο πρέπει να έχει σαφές, λεπτομερές πλάνο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, πριν εγκρίνει το πρόγραμμα.

Στο μεταξύ όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal  το ΔΝΤ ζητά συγκεκριμένο και λεπτομερές σχέδιο για την ελάφρυνση χρέους από τους ευρωπαίους για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε πως το Ταμείο ευελπιστεί να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και το πακέτο διάσωσης μέχρι το τέλος του χρόνου προκειμένου να συνεισφέρει νέα κεφάλαια. Όπως σημείωσε ο αξιωματούχος, απαιτούνται περαιτέρω διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για την ελληνική οικονομία και την ελάφρυνση χρέους. Το Ταμείο δεν μπορεί να δεσμευτεί σε νέα χρηματοδότηση εκτός και αν ο στόχος για τον προϋπολογισμό τεθεί στο 1,5% ή χαμηλότερα, τόνισε και πρόσθεσε πως η ΕΕ δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Το Ταμείο πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο και λεπτομερές σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους πριν εγκρίνει πακέτο διάσωσης, κατέληξε ο αξιωματούχος σύμφωνα με την WSJ.
crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου