Mια ομάδα του RT Arabic ταξίδεψε στη ΒΑ συριακή πόλη που ολοσχερώς καταστράφηκε από το Ισλαμικό Κράτος (IS, ISIS/ISIL) κατά τη διάρκεια της επίθεσης το προηγούμενο καλοκαίρι και μίλησε με ντόπιους ασσύριους που υπέστησαν την κατοχή των τρομοκρατών και απαγωγές.
Η Βορειοανατολική Συρία είναι η εστία της πλειοψηφίας της ασσυριακήs κοινότητας στη χώρα:Πρόκειται για  μια χριστιανική μειονότητα που απαριθμεί γύρω στο 5% του συριακού πληθυσμού.Η πόλη Al-Khabur έγινε μάρτυρας το τελευταίο καλοκαίρι των μαχών ανάμεσα στην ISIS και του στρατού υποστηριζόμενου από την κουρδική πολιτοφυλακή.Όταν το Ισλαμικό Κράτος κυρίευσε την περιοχή την προηγούμενη χρονιά εκατοντάδες ασσύριοι απήχθησαν. Περί τα 300 άτομα απήχθησαν το τελευταίο έτος.
“Μας απήγαγαν και κρατηθήκαμε όμηροι για 6 μήνες.Στη συνέχεια μας πήραν  μέχρι τη  Raqqa, όπου μείναμε για άλλους 2 μήνες.Μόνο τότε εμείς απελευθερωθήκαμε σε μικρές ομάδες των 10 με 15 ατόμων,” είπε ένας τ. όμηρος της ISIS ο Abras Durmu στο RT.
Οι μαχητές της ISΙS επίσης κατεδάφισαν πολλές χριστιανικές εκκλησίες  στις οποίες επιτέθηκαν.“Η εκκλησία της Παναγίας τράβηξε τα περισσότερα.Τρομοκράτες επίσης κατεδάφισαν κατίρια κατοικιών και λεηλάτησαν προσωπικά αντικείμενα των κατοίκων » RT 22/5/16

 dimpenews.com

Δημοσίευση σχολίου