To ΑnTuTu δημοσίευσε τη λίστα του Aυγούστου για τα 10 κορυφαία smartphones σε επιδόσεις σύμφωνα με τις μετρήσεις του. Δείτε την, υπάρχουν εκπλήξεις!

Όσοι ασχολείστε λίγο παραπάνω με το smartphones σας ασφαλώς θα έχετε ακούσει για το AnTuTu ή θα το έχετε χρησιμοποιήσει κιόλας.


Τι είναι το AnTuTu;

Πρόκειται για μια εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε από το Play Store. Στην ουσία είναι ένα Κινέζικο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης του λογισμικού ενός smartphone. Επειδή θα ήταν δύσκολο για έναν χρήστη να αντιληφθεί τις δυνατότητες κάθε ξεχωριστού μέρους του τηλεφώνου του, το AnTuTu χρησιμοποιεί ένα αριθμητικό πρότυπο.
Έτσι το άθροισμα των μετρήσεων που κάνει σε επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής μας είναι ένας αριθμός. Αυτός ο τρόπος μέτρησης μας βοηθάει να βλέπουμε πόσο δυνατό είναι το τηλέφωνο μας αλλά και να το συγκρίνουμε με άλλα.

Πόσο αξιόπιστο είναι;

Πριν τρία χρόνια επλήγει η αξιοπιστία του AnTuTu καθώς το Samsung Galaxy S4 ανέβαζε τη συχνότητα της κάρτας γραφικών κάθε φορά που “αντιναμβάνονταν” ότι έτρεχε δημοφιλή benchmarks όπως το AnTuTu με αποτέλεσμα να δείχνει μεγαλύτερα σκορ από ότι έπρεπε να δείχνει σε κανονικές συνθήκες μέτρησης!
Παρόλα αυτά το AnTuTu είναι δημοφιλέστατο στον κόσμο και στους κατασκευαστές smartphones γιατί κάνει αυτό που θέλουν όλοι: Mετρήσεις και συγκρίσεις!  Ο κόσμος και το Marketing ψοφάνε για αριθμούς και τα διάφορα benchmarks όπως το AnTuTu ακριβώς αυτό εκμεταλλεύονται.

Πόσο σοβαρά υπόψιν να το πάρω;

Ένας ενδεικτικός αριθμός είναι, μην τρελαίνεστε κιόλας, πιο πολύ πάρτε το σαν παιχνίδι και χαλαρά… Σίγουρα οι μετρήσεις είναι κοντά στην πραγματικότητα και αντικατοπτρίζουν τη δυναμική της κάθε συσκευής αλλά μέχρι εκεί! Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που τις επηρεάζουν όπως π.χ. η έκδοση του Android που τρέχει η συσκευή ή οι εφαρμογές που κουβαλάει… 

Πάμε για ένα συγκριτικό:

Επειδή όμως σε όλους μας αρέσουν οι αριθμοί και οι κόντρες ας δούμε την τελευταία λίστα του AnTuTu. Top 10 Αυγούστου 2016 και στην πρώτη τριάδα βλέπουμε ΟnePlus 3 και LeEco Max 2 και ανάμεσα τους το Vivo Xplay 5! Το Samsung Galaxy S7 Edge είναι στην έβδομη θέση πάνω από το iPhone 6S.

Εντωμεταξύ μόλις μετρήθηκε ανεπίσημα το νέο Xiaomi Mi 5S με τον ολοκαίνουριο Snapdragon 821, το οποίο άγγιξε τις 150000 μονάδες και κατά συνέπεια στον επόμενο επίσημο κατάλογο μετρήσεων του AnTuTu θα βρίσκεται στην κορυφή!
alldayandroid.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου