Εκτελέστηκε την Τετάρτη στην πολιτεία της Τζόρτζια ένας άντρας που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τον στραγγαλισμό της πρώην φιλενάδας του το 2001. Όλες οι προσπάθειές του για επιείκεια, απορρίφτηκαν.
Ο 54χρονος Στίβεν Σπίαρς θανατώθηκε με ένεση στην φυλακή του Τζάκσον, περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Ατλάντα, και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε στις 7:30 μ.μ. τοπικής ώρας (2:30 π.μ. σήμερα, ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την εισαγγελία.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Σπίαρς ήταν το 18ο άτομο που εκτελέστηκε φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 8ο στην Τζόρτζια, που διεξήγαγε τις περισσότερες εκτελέσεις από κάθε άλλη πολιτεία. Χθες η επιτροπή της πολιτείας απέρριψε άλλο ένα αίτημα για επιείκια.
Τη Τρίτη είπε ξεχωριστά σε ψυχολόγο και ψυχίατρο ότι δεν ήθελε να πεθάνει, αλλά δεν άντεχε άλλο στη φυλακή. «Δεν θέλω να ζω όπως ζω. Είναι σαν καρκίνος που με κατατρώει καθημερινά», είπε.
Ο Σπίαρς ομολόγησε στην αστυνομία ότι σκότωσε την 34χρονη Σέρι Χόλαντ, στο σπίτι της γιατί υποψιαζόταν ότι έβγαινε με κάποιον άλλον, σύμφωνα με στοιχεία του δικαστηρίου. Αφού κρύφτηκε στο δωμάτιο του γιού της τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου 2001, της επιτέθηκε, έδεσε τα πόδια και τα χέρια της με μονωτική ταινία και την στραγγάλισε. Στους αστυνομικούς δεν έδειξε μεταμέλεια για το έγκλημά του και είπε ότι θα το ξανάκανε, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Το 2007 καταδικάστηκε σε θάνατο, και το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας επιβεβαίωσε την καταδίκη του το 2015.
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου