«Ένα καταστροφικό λάθος» και «αυτή η κυρία είναι μία σκέτη καταστροφή» ήταν η επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος Τραμπ με την Μέρκελ. Αυτές ήταν οι κουβέντες που αντάλλαξαν Τράμπ και Μέρκελ και δεν συναντήθηκαν ποτέ στη ζωή τους.


Σύμφωνα με τους Times o Τραμπ δεν πρόκειται να δει την Μέρκελ πριν από την συνάντηση των G7 και αυτό δείχνει την απαξίωση του προέδρου των ΗΠΑ προς την Γερμανία και την καγκελάριο Μέρκελ.
Αντίθετα ο Τράμπ θα δει την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας κ. Μει και αυτό δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό στην Γερμανία.
Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να κανονίσει ένα ραντεβού μεταξύ Τραμπ και Μέρκελ είναι ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ. Αξιωματούχοι στο Βερολίνο παλεύουν να πάρουν κάποιες καθαρές απαντήσεις από την διοίκηση Τραμπ, γράφει η Handelsblatt. Ο Πέτερ Βίτινγκ , ο Γερμανός πρέσβης στην Ουάσινγκτον συναντήθηκε με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ήταν πριν τις εκλογές.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, αναμένεται στη Βόννη από την γερμανική κυβέρνηση στη συνάντηση των ΥΠΕΞ των G20 που θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου. Στις 17 Φεβρουαρίου  αναμένεται να βρεθεί στη Γερμανία και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, για την Munich Security Conference, στην οποία θα συναντήσει την Ανγκελα Μέρκελ για πρώτη φορά.






Δημοσίευση σχολίου