Όλα μα όλα τα γερμανικά προϊόντα παράγονται από εταιρίες που μεγαλούργησαν γιατί φρόντισε οι εταιρείες αυτές στήριξαν τον Χίτλερ και αυτός το ανταπέδωσε.


Εταιρείες όπως η BMV, Mercedes και η VW παρείχαν όλα όσα χρησιμοποίησε η φονική μηχανή του Ράιχ και αιματοκύλισε την ανθρωπότητα. Ο σκαραβαίος ήταν σχεδιαστικό δημιούργημα του Αδόλφου.
Όμως και πολλές άλλες εταιρίες «εντάχθηκαν» στο φασιστικό κόμμα και απολάμβαναν των αιματοβαμμένων παροχών του χασάπη της Ευρώπης.
Ο  γερμανικός οίκος μόδας Hugo Boss προμήθευε τις στολές μίσους του γερμανικού στρατού αλλά και των Ναζί.
Ο σχεδιαστής Hugo Boss που δημιούργησε την ομώνυμη εταιρεία ρούχων το 1924 στην Metzingen, μια μικρή πόλη Ν της Στουτγάρδης-όπου και εξακολουθεί να έχει τη βάση της- δεν ήταν μόνο ο αγαπημένος μόδιστρος του Hitler, αλλά είχε αναλάβει να προμηθεύει στολές στον στρατό των Ναζί. Μετά τον πόλεμο ο σχεδιαστής ισχυρίστηκε ότι είχε υποστηρίξει τον Hitler για να σώσει την εταιρεία του και όχι γιατί πίστευε σε όσα πρέσβευε το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, όμως ιστορικές έρευνες αποκαλύπτουν ότι ήταν ταγμένος ιδεολογικά μαζί του. Κατά την διάρκεια του Β’ ΠΠ η εταιρεία χρησιμοποιούσε 140 Πολωνούς εργάτες οι οποίοι είχαν απαχθεί από την Gestapo. Στο εργοστάσιο ρούχων στη Metzingen, στο Baden-Württemberg, το εργατικό δυναμικό συμπλήρωναν και 40 Γάλλοι αιχμάλωτοι πολέμου οι οποίοι έφτιαχναν τις στολές της Wehrmacht. Από τον Απρίλιο του 1940, ο Hugo Boss χρησιμοποιούσε στο εργοστάσιό του καταναγκαστική εργασία, κυρίως γυναικών. Μετά από την αποκάλυψη όλων αυτών των στοιχείων η εταιρεία στην επίσημη ιστοσελίδα της, είχε ανακοινώσει: «Επιθυμούμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για όσους υπέφεραν και ταλαιπωρήθηκαν από την διοίκηση του Hugo Ferdinand Boss και τους νόμους του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος». Η μόνη ποινή στον Boss μετά τον πόλεμο ήταν η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου… Πέθανε κατά την απονεύρωση ενός δοντιού(όχι εύκολη υπόθεση το 1948 και χωρίς τον σύγχρονο εξοπλισμό).
Όλους αυτούς εμείς σήμερα εξακολουθούμε να τους ταΐζουμε. Τρέχουμε σαν τους βλάκες στα litl και αγοράζουμε κάθε είδους γερμανική βλακεία.


Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου