Με οικονομικό και νομικό έλεγχο απειλή η διοίκηση της Attica Bank τον Όμιλο Καλογρίτσα. Σε επιστολή, που αποκάλυψε ο Σκαι, και η οποία απευθύνεται  προς τους κκ Χρήστο και Ιωάννη – Βλαδίμηρο Καλογρήτσα, η διοίκηση της Attica Bank κάνει λόγο για απαράδεκτες πιέσεις προς την τράπεζες προκειμένου να χορηγηθούν νέα δάνεια, για σπατάλες χρημάτων σε άσχετες επιχειρήσεις, αδυναμία εκτέλεσης έργων που έχει αναλάβει ενώ αναφέρει ότι στελέχη της τράπεζας έχουν δεχθεί απειλές.

Σύμφωνα με την επιστολή, με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2017, υπογραμμίζεται από την Attica Bank: «Με έκπληξη ελάβαμε την από 24.01.2017 επιστολή σας, όταν γνωρίζουμε ότι σήμερα (25.01.2017) έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Διοίκησης της Εταιρίας σας με τον Διευθύνονταν Σύμβουλο της Τράπεζας μας για να του υποβάλλεται σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ομίλου των Εταιριών σας. Προς τι λοιπόν εξυπηρετεί την εξεύρεση λύσης ενός τόσου σοβαρού προβλήματός σας η αποστολή μιας επιστολής με την οποία αποπειράσθε απαραδέκτως να πιέσετε την Τράπεζα στη λήψη εσπευσμένων και προφανώς εσφαλμένων και σε βάρος της αποφάσεων;».
Στη επιστολή σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση παρέλαβε «τον λογαριασμό του Ομίλου σας σε δυσανάλογο ύψος αναφορικά με τις εξασφαλίσεις του και μάλιστα έναν λογαριασμό που αυξήθηκε υπερβολικά στο άμεσα παρελθόν και σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα». «Σας έχουμε καταστήσει γνωστό ότι οφείλεται να εξεύρετε άλλες πηγές χρηματοδότησής σας, από άλλες Τράπεζες και εξ ιδίων διαθεσίμων σας, διότι η Τράπεζα μας αδυνατεί να υπερβεί σε χρηματοδοτήσεις το όριο που σας θέσαμε, των 108 εκατ. ευρώ». «Πως ζητάτε πρόσθετη χρηματοδότηση από την Τράπεζά μας και όχι από άλλες Τράπεζες και μάλιστα πιεστικά, όταν γνωρίζεται ότι με τα απαιτούμενα ποσά υπερβαίνετε το όριο των  108 εκατ. ευρώ;»
«Πως είναι δυνατόν, επίσης, να ζητάτε την χορήγηση νέων εγγυητικών καλής εκτελέσεως για έργα που δεν έχετε εξεύρει τους αναγκαίους για την κατασκευή τους πόρους; Και με ποια λογική, για όλα αυτά, απευθύνεται απειλητικά και απαράδεκτα μηνύματα και επιστολές στα στελέχη μας;».
«Εάν δεν είστε σε θέση να φέρετε σε πέρας τα έργα που έχετε αναλάβει, είτε με χρηματοδοτήσεις άλλων Τραπεζών ή τρίτων, άλλως εξ ιδίων σας, τότε θα μας αναγκάσετε να σας θέσουμε υπο την εποπτεία μας και να επιδιώξουμε να αναλάβουν και αποπερατώσουν τα εν εξελίξει έργα σας, άλλοι αξιόπιστοι φορείς».
«Είναι όμως απορίας άξιον πως  είσθε έτοιμοι να σπαταλήσετε υπέρογκα ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε άλλες άσχετες επιχειρήσεις, μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν τοποθετείται τα κεφάλαια αυτά στον Όμιλο των τεχνικών σας επιχειρήσεων για να τις καταστήσετε ενήμερες και αξιόχρεες».
«Μια τέτοια συμπεριφορά σας, εάν συνεχιστεί, θα μας αναγκάσει να ζητήσουμε ενδεχομένως τον οικονομικό και νομικό έλεγχο του Ομίλου σας, ώστε να περιοριστούν τυχόν άσκοπες δαπάνες που γίνονται σε βάρος των τρεχουσών υποχρεώσεων και των πιστωτών σας».
Πηγές της Attica Bank, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την επιστολή, σημειώνοντας ότι σήμερα η σχέση της τράπεζας με τον όμιλο Καλογρίτσα είναι καλή και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης υλοποιείται ομαλά. 
H Attica Bank για την μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ
Νωρίτερα και με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος η διοίκηση της τράπεζας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία σημείωνε τα εξής:
«Η νέα Διοίκηση της Attica Bank, από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, έχει πρωτοστατήσει στην άμεση εξυγίανση της τράπεζας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά.
Το πόρισμα, εξάλλου, το οποίο δημοσιοποιήθηκε εν μέσω τριημέρου αργιών, είναι ήδη γνωστό στην Attica Bank - το τελικό κείμενο που οποίου μας γνωστοποιήθηκε την 17η Οκτωβρίου 2016 από την Τράπεζα Ελλάδος - το Δ.Σ. της οποίας το αποδέχθηκε, κατάρτισε άμεσα πλάνο διορθωτικών ενεργειών που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. και απεστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο και υλοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της.
Η Attica Bank έχει θεραπεύσει μέχρι σήμερα ποσοστό άνω του 70% των διορθωτικών ενεργειών του πορίσματος, που προέκυψε μετά από έρευνα των εποπτικών οργανισμών (SSM και Τράπεζα Ελλάδος) και μάλιστα ενημερώνει κάθε μήνα την Τράπεζα Ελλάδος, για την περαιτέρω πρόοδο αυτού του καθοριστικού εγχειρήματος.
H τράπεζα , όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή διοίκηση, η οποία τονίζεται προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απολύτως, πολύ περισσότερο καθώς τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα, αποτελούν για την ίδια παρελθόν και δεν την επηρεάζουν πλέον.
Με νέα Διοίκηση, νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου, πλήρη λειτουργία όλων των Επιτροπών, η τράπεζα έχει επιστρέψει πλήρως στην εποπτική και επιχειρηματική κανονικότητα και αντιμετωπίζει το μέλλον με σύνεση, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.
Ειδικότερα τώρα για τα κρίσιμα ζητήματα που αναφέρονται :
1) Σε σχέση με την πιστοδοτική λειτουργία της τράπεζας, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί άριστα όσα αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική, στην ταξινόμηση και την αξιολόγηση πελατών και την εγκριτική διαδικασία.
2) Σε σχέση με τη σύσταση του ελέγχου, που αφορά στη συμμετοχή πελατών στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου, το θέμα έχει αντιμετωπιστεί και σχετική σημείωση υπάρχει στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της 30ης/9/2016, ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί και η Τράπεζα Ελλάδος.
3) Η Attica Bank, έχει εκπονήσει και υλοποιεί με επιτυχία, Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης, το οποίο το έχει υποβάλλει και αναμένει την  τελική έγκριση από την DG Comp
Υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank:
- Έχει δεσμευτεί στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, ότι δεν θα παρέχει νέα δάνεια σε εταιρείες, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με ΜΜΕ, περιορίζοντας σταδιακά το πιστωτικό τους όριο.
- Επικεντρώνεται στο κύριο έργο της, που είναι η εξυγίανση του ισολογισμού της με την απεμπλοκή του καταγγελμένου χαρτοφυλακίου το οποίο  προβλέπεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.
-Επιπλέον, στοχεύει  και στην διεύρυνση των συνεργασιών με διεθνείς και εθνικούς χρηματοδοτικούς φορείς προκειμένου να αυξήσει την ρευστότητα για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την διευκόλυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
- Υλοποίησε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, πρόσφατα μάλιστα υπέγραψε και Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με το Σύλλογο Εργαζομένων, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της και την προσαρμογή της στις τρέχουσες ανάγκες της. 
Συνεπώς, η προαναγγελθείσα από την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος κατάθεση του πορίσματος στη Δικαιοσύνη και η διαδικασία που ακολουθείται είναι αναμενόμενη και η Attica Bank το αντιμετωπίζει, όπως έχει σχεδιαστεί».

Δημοσίευση σχολίου