Ο Αλ Μπαγκντάντι παραδέχθηκε την ήττα του στο Ιράκ: Κρυφτείτε ή αυτοκτονήστε είπε στους τζιχαντιστές – Μετά τις αλλεπάλληλες ήττες στην περιοχή.

O ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι παραδέχθηκε την ήττα στο Ιράκ και διέταξε τους τζιχαντιστές είτε να αποδράσουν είτε να αυτοκτονήσουν σε βομβιστικές επιθέσεις, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya και μετέδωσε η Daily Mail.
Ο «εγκέφαλος» της ισλαμιστικής τρομοκρατίας λέγεται ότι εξέδωσε μήνυμα, υπό τον τίτλο «αποχαιρετιστήρια ομιλία», το οποίο διανεμήθηκε στους ιεροκήρυκες του ISIS και κληρικούς σε περιοχές του Ιράκ που η οργάνωση εξακολουθεί να ελέγχει.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, προέτρεψε τους υποστηρικτές του να «τρέξουν και να κρυφθούν» και τους «μη Άραβες μαχητές» είτε «να επιστρέψουν στην πατρίδα τους είτε να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας με την υπόσχεση του 72 παρθένων που θα τους περιμένουν στον παράδεισο».
Η είδηση της δήλωσης, η οποία δεν έχει ακόμη επαληθευτεί, έρχεται τη στιγμή που ιρακινές στρατιωτικές μονάδες, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, κατέλαβαν τον τελευταίο μεγάλο δρόμο διαφυγής από τη δυτική Μοσούλη, που βρίσκεται ακόμη στα «χέρια» του ISIS .
Σύμφωνα με το Al Arabiya, το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Alsumaria ήταν αυτό που διέδωσε την πληροφορία ότι ο Αλ-Μπαγκντάντι παραδέχθηκε την ήττα στη χώρα.
 

Δημοσίευση σχολίου