Ενα μωσαϊκό από ίχνη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης αποτελούν τα περισσότερα από 200 έργα σε μέγεθος καρτ ποστάλ που θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Mediterranean Routes» (Δρόμοι της Μεσογείου) στο Παλέρμο της Ιταλίας. Συνολικά θα εκτεθούν έργα τέχνης από 19 χώρες που συνορεύουν με τη θάλασσα της Μεσογείου, τα οποία αποτελούν τμήμα του ευρύτερου καλλιτεχνικού πρότζεκτ «Imago Mundi» που υποστηρίζεται από τον Λουτσιάνο Μπένετον, ιδρυτή του ομώνυμου οίκου μόδας.
Η συλλογή των ελληνικών «καρτ ποστάλ» (10x12 εκ.) έγινε το 2014 υπό την ευρεία θεματική «Traces of our time» (Ιχνη της εποχής μας). Η συλλογή περιλαμβάνει έργα καταξιωμένων και νεότερων καλλιτεχνών που δεν περιορίζονται μόνο στο πεδίο των εικαστικών αλλά και στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του βιομηχανικού σχεδιασμού και της φωτογραφίας ως «ένα σώμα από ίχνη» ενδεικτικό ενός ευρύτερου συνόλου της παραγόμενης τέχνης στην Ελλάδα της κρίσης τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως αναφέρουν οι επιμελήτριες Πολύνα Κοσμαδάκη και Αναστασία Καραγγέλου στο εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης που συνοδεύει τα έργα.
Ετσι ανάμεσα στα έργα των καλλιτεχνών, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά, υπάρχουν οι υπογραφές του Μιχάλη Κατζουράκη, του Μανώλη Χάρου, του Γιάννη Αδαμάκου, της Μαρίας Παπαδημητρίου, της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη αλλά και του Αντώνη Πίττα, των Callas και του βραβευμένου γραφείου οπτικής επικοινωνίας Beetroot. «Το είδαμε ως ένα εργαλείο για την αποτύπωση του ελληνικού καλλιτεχνικού πεδίου και μια ευκαιρία να μπουν τα ελληνικά έργα δίπλα σε έργα ξένων χωρών σε ένα μεγάλο corpus τέχνης», σημείωσε στην «Κ» η κ. Κοσμαδάκη.
Συνολικά 20.000 καλλιτέχνες από 120 χώρες του κόσμου συμμετέχουν στο καλλιτεχνικό πρότζεκτ «Imago Mundi» με έργα στο ιδιαίτερο μικρό φορμά που δίνει την αίσθηση μωσαϊκού.

​​Cantieri Culturali Alla Zisa, Παλέρμο Ιταλίας, από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου.

Δημοσίευση σχολίου