Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με το νυκτερινό τηλεφώνημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη που έχουν προαναγγείλει οι δύο πλευρές.

Την αρχή έκανε ο Νίκος Δένδιας ο οποίος εξέφρασε τη έντονη δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας για τους χαρακτηρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου. «Μας έχει κάνει φοβερή εντύπωση το χθεσινό non paper του γραφείου του Πρωθυπουργού» είπε και διερωτήθηκε «από πού κι ως πού έχει τη δυνατότητα ο πρωθυπουργός της χώρας, να εκφράζει κρίσεις επί εκκρεμούς δικαστικής υποθέσεως με βεβαιότητα, να καταδικάζει δια λόγου οιονδήποτε για οτιδήποτε». «Ποιο είναι το θεσμικό όριο λειτουργίας; Πώς θα προασπίσουμε αυτό για το οποίο αυτή η χώρα έχει ματώσει;» ρώτησε ο κ. Δένδιας. Μάλιστα διερωτήθηκε γιατί οι «δικαιωματικοί» του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαμαρτυρήθηκαν για την παραβίαση των δικαιωμάτων του εφοπλιστή. «Δεν συνιστά αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα η αμφιβολία μέχρι την έκφανση της τελικής, της τελεσίδικης απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης και της δικαιοσύνης γενικά;» είπε και ρώτησε εκ νέου: «Ποιο είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο στο οποίο μετέχουμε επιτέλους σαν χώρα; Θέλουμε να είμαστε μια ευρωπαϊκή σύγχρονη χώρα ή δεν θέλουμε να είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα;»
ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιοι νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την κυβέρνηση
Στον κ. Δένδια απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς καταλογίζοντας στη ΝΔ αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «δεν βρήκαν να πουν μια λέξη» για το νυχτερινό τηλεφώνημα του κ. Μαρινάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Κάποιοι νομίζουν ότι όπως γινόταν, ίσως, -δεν θέλω να το πιστέψω προσωπικά- σε άλλες εποχές, θα μπορούν με τον ίδιο τρόπο να εκβιάζουν, να απαιτούν και να σηκώνουν τα τηλέφωνα για μια τυπική –λέει- διαδικασία, κάποιες περασμένες ώρες της νύχτας» είπε ο κ. Μαντάς.
«Ας μας κάνουν αυστηρή κριτική, αν θεσμικά θεωρούν ότι έχουμε εκτραπεί ή παρεμβαίνουμε ή άλλα τέτοια πράγματα, τα οποία λέγονται σε αυτή τη Αίθουσα επανειλημμένα αλλά μία λέξη για το τυπικό, δήθεν, τηλεφώνημα του μεγαλοεπιχειρηματία δεν ακούσαμε» συμπλήρωσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και υπογράμμισε ότι «ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διώκεται ποινικά».
Ο κ. Μαντάς διερωτήθηκε δε αν μπορούν οι επιχειρηματίες «να σηκώνουν τα τηλέφωνα και να παίρνουν τηλέφωνα θεσμικούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού μέσα στη νύχτα για να ζητήσουν τον λόγο, γιατί η ανακοίνωση βγήκε έτσι ή αλλιώς». «Σε αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να πάρουν θέση τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και λυπάμαι που δεν βρήκαν να πουν μία λέξη γι’ αυτό» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου