Υπάρχουν φυτά των οποίων τα φρούτα δεν πρέπει να τρώτε, γιατί αν το κάνετε, θα κάνετε εμετό μέχρι το σώμα σας να γίνει πλήρως αφυδατωμένο. Άλλοι θα κάψουν το δέρμα σας μόνο με το τρίψιμο τους.
Το BBC παρουσιάζει σε εκτενή αναφορά μια λίστα με τα ποιο επικίνδυνα φυτά και τις επικίνδυνες επιπτώσεις που έχουν στο ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου. Το Manzanillo ένα κοινό φυτό στην Καραϊβική, έχει ονομαστεί «το πιο επικίνδυνο δέντρο του κόσμου. "
Το manzanillo (Hippomane mancinella) αναπτύσσεται από το βόρειο τμήμα της Νότιας Αμερικής μέχρι την περιοχή Everglades στη Φλόριντα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και σε ολόκληρη την Καραϊβική.
Μόνο σε ορισμένα σημεία συνήθως σημειώνεται με κόκκινο σταυρό, ως προειδοποίηση.
Ο γαλακτώδης χυμός που παράγεται από αυτό το δέντρο περιέχει ένα ισχυρό ερεθιστικό: το φορβόλι, έτσι το απλό γεγονός του βουρτσίσματος μπορεί να σας αφήσει με ζεματισμένο δέρμα.
Πηγαίνοντας κάτω από το manzanillo κατά τη διάρκεια μιας τροπικής καταιγίδας μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο, διότι ακόμη και αραιωμένο, από το νερό της βροχής παράγει ένα ακραίο εξάνθημα. Και η καύση του δέντρου δεν είναι καλή ιδέα καθώς ο καπνός που παράγεται μπορεί να προκαλέσει προσωρινή τύφλωση και να προκαλέσει σημαντικά αναπνευστικά προβλήματα.
Ακόμα κι έτσι, αν και τα αποτελέσματά του είναι δυσάρεστα, η επαφή με αυτό το τροπικό φυτό δεν θα σας σκοτώσει.
Ο πραγματικός κίνδυνος έγκειται στην πρόσληψη των μικρών, στρογγυλών φρούτων του που μοιάζουν με μήλα. 
Τρώγοντας το μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο γιατί έμετος και διάρροια αφυδατώνουν το σώμα σε σημείο μη επιστροφής.


Άλλα επικίνδυνα φυτά είναι ο γιγάντιος μαϊντανός, το abrina και το Ricinus communis (το τελευταίο είναι ένα κοινό φυτό στην Καραϊβική).

Δημοσίευση σχολίου