Φαίνεται ότι η αντίσταση στην Ελλάδα αρχίζει να δημιουργείται.
Το κατέβασμα του αγκυλωτού σταυρού που έγινε από τον Μανώλη Γλέζο, επαναλαμβάνεται στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ όπου ξεπουλιέται η Ελλάδα.

Νεαροί εισέβαλαν στα γραφεία και τα έκαναν γυαλιά καρφιά.  Τέσσερις συλλήψεις μελών της ομάδας Ρουβίκωνας που εισέβαλαν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε η αστυνομία η οποία αναζητά, όπως λέει, και τα υπόλοιπα μέλη.
Η πράξη αυτή ΔΕΝ μπορεί να χαρακτηριστεί επαναστατική βία, αλλά μία αντίδραση απέναντι στην κατοχή και τις δωσίλογες κυβερνήσεις που ένα ξεκάθαρο δημοψήφισμα το πέταξαν στα σκουπίδια, τη στιγμή που το αποτέλεσμα του θα έπρεπε να γίνει νόμος του κράτους.
Υπό αυτή την έννοια και κατά το άρθρο 4 του Συντάγματος οι νεαροί είτε μόνοι είτε έχοντας από πίσω τους ένα μαζικό κίνημα νομιμοποιούνται με κάθε μέσο να αντισταθούν.
Θα ακουστούν διαφωνίες και εύκολα θα μπει και η ανάλογη ταμπελίτσα στην πράξη που θα δείχνει τον αναρχικό χώρο, όμως όλοι αυτοί που θα τις βάλουν ας βρούνε να πούνε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους και όσους "έρχονται" από πίσω που τους κατάντησαν ζητιάνους να ψάχνουν για μία "πεταμένη" φέτα ψωμί.
Και σε επίπεδο ιδεολογίας, αλλά και καθημερινής πρακτικής η πράξη δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στα αισθήματα και την ευθύνη αυτού του λαού να αντισταθεί στους Φασίστες.

Ατό το κτίριο είναι και θα μείνει στη συνείδηση του λαού σαν το κτίριο της σύγχρονης κομαντατούρ και κανένας Έλληνας δικαστής δεν μπορεί να απαγγείλει καμία κατηγορία όσες συλλήψεις και εάν γίνουν. 

Δημοσίευση σχολίου