Στο ερώτημα "τις πταίει" για την πτώση του Airbus στην Χερσόνησο του Σινά, φαίνεται ότι την απάντηση θα δώσουν τα μαύρα κουτιά τα οποία σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail "μίλησαν και είπαν" ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε βομβιστική επίθεση,



Κατά την Dailt Mail, παραλίγο να είχε συμβεί ακόμη μία αεροπορική τραγωδία στην ίδια περιοχή πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα στις 23 Αυγούστου ένας πύραυλος πλησίασε πτήση της εταιρείας Τhomson, με 189 επιβάτες, που είχε απογειωθεί από το Λονδίνο με προορισμό την Αίγυπτο, πάνω από το τουριστικό θέρετρο «Sharm El Sheikh», γεγονός που επιβεβαίωσε και το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών.

Πηγή αναφέρει στην εφημερίδα ότι ο ένας από τους δύο πιλότους που βρισκόταν στο κόπκιτ είδε το βλήμα να έρχεται κατά πάνω τους και έδωσε εντολή η πτήση να κάνει στροφή προς τα αριστερά για να αποφύγει τον πύραυλο που βρισκόταν σε απόσταση 300 περίπου μέτρων.
Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος έμαθαν για το γεγονός όταν προσγειώθηκαν στην Αίγυπτο. Μάλιστα τους έγινε πρόταση να διανυκτερεύσουν το βράδυ εκεί αλλά προτίμησαν να επιστρέψουν και πάλι πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Xαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως απογειώθηκαν από την Αίγυπτο με κλειστά τα εξωτερικά και τα εσωτερικά φώτα του αεροπλάνου.
Ο πύραυλος που παρολίγον να χτυπήσει το αεροπλάνο της Thomson έγινε αντιληπτός και από άλλο αεροσκάφος που πετούσε στην περιοχή εκείνη την ώρα, λέει πηγή στην Daily Mail.

Φαίνεται ότι ο εναέριος χώρος στην περιοχή είναι ένα "εναέριο ναρκοπέδιο" και ότι οι αεροπορικές εταιρίας που διέκοψαν τις πτήσεις τους πάνω από την χερσόνησο του Σινά, είχαν πληροφορίες …από πρώτο χέρι.


Δημοσίευση σχολίου