Σε κατάσταση πανικού φαίνεται ότι είναι οι Νατοϊκές δυνάμεις βλέποντας τις τεχνικές δυνατότητες του ρωσικού στρατού.


Ο Γερμανός στρατηγός  Χανς Λόθαρ Ντομρόζε δήλωσε  "Δεν περιμέναμε καθόλου τόση αύξηση εξοπλισμών από τον Πούτιν. Μας ξάφνιασε εντελώς". Αυτό επικαλείται η εφημερίδα Bild σε δημοσίευμά της και προσθέτει ότι σύμφωνα με τον στρατηγό Ντομρόζε, η εκτόξευση των πυραύλων «Καλίμπρ» από την Κασπία Θάλασσα κατά θυλάκων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έδειξαν, ότι η Ρωσία είναι θεωρητικά σε θέση να απειλήσει με παρόμοιο τρόπο και το Βερολίνο.

Ο στρατηγός πιστεύει, ότι η τρέχουσα ισορροπία των στρατιωτικών δυνάμεων είναι υπό απειλή, και η Ρωσία είναι σε θέση να καθιερώσει την ανωτερότητα της έναντι του ΝΑΤΟ σε μερικές περιοχές, από το Καλίνινγκραντ μέχρι την Κασπία Θάλασσα.

«Ο Πούτιν έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει την πρόσβασή μας στους συμμάχους μας», ανέφερε ο Ντομρόζε και για το λόγο αυτό η Συμμαχία χρειάζεται ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, όπως την Trident Juncture 2015, εκπαίδευση στρατευμάτων και επίδειξη δύναμης, τόνισε ο Ντομρόζε.

Ο Γερμανός επιτελάρχης του ΝΑΤΟ εξήγησε ότι μόνο κράτη που διαθέτουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και εκπαιδευμένους στρατιώτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη ΝΑΤΟ-ϊκή δύναμη αιχμής, στην οποία η Γερμανία θα έχει ηγετικό ρόλο.

«Σχεδιάζουμε -είπε- το καθένα από έξη έως δέκα κράτη που θα σχηματίζουν την αιχμή του δόρατος θα διατηρεί την ηγεσία για ένα χρόνο. Κατά το ισχύον σχέδιο την ηγεσία σε κάθε κύκλο θα έχει ένα ηγετικό κράτος, που βεβαίως συμπεριλαμβάνει τη Γερμανία. Αλλά αυτή η εξαιρετικά ευκίνητη δύναμη πρέπει να υποστηρίζεται από μεγάλη αεροπορική δύναμη για να μπορεί να φθάνει γρήγορα στις ζώνες επιχειρήσεων».

Και αυτή η ανάγκη μέσων ταχείας μεταφοράς αποτελεί –σημείωσε- μείζονα πρόκληση για τα κράτη του ΝΑΤΟ…

Εδώ ο στρατηγός Χανς Λόθαρ Ντομρόζε ξεκαθάρισε με ωμότητα πως τα σχέδια πολεμικής ετοιμότητας απαιτούν αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες και θα κοστίσουν πολύ χρήμα: « Η δύναμη αυτή πρέπει να είναι καλά οπλισμένη και εκπαιδευμένη-είπε. Πρέπει να είναι πάντα έτοιμη προς ανάπτυξη, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό δεν γίνεται φθηνά. Θα απαιτηθεί υψηλότερη οικονομική επένδυση στην αμυντική ετοιμότητα του ΝΑΤΟ».
Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εκσυγχρονισθεί, τόνισε ο Γερμανός επιτελάρχης. «Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο για έναν ενδεχόμενο πόλεμο στον 21ο Αιώνα. Αυτό περιλαμβάνει άμυνα κατά συμβατικών επιθέσεων, αλλά και την ικανότητα απόκρουσης ηλεκτρονικών (cyber-attacks) επιθέσεων όπως και ελέγχου τοπικών κινήσεων αποσταθεροποίησης από εχθρικές ανατρεπτικές δυνάμεις δυσχερούς ταυτοποίησης» (Σημ. Μεταφρ: Εδώ χωρεί κάθε λαϊκή εξέγερση, η ογκώδης διαδήλωση απειλητική για καθεστώτα Κουίσλιγκ). 

Για όσους έχουν επιφυλάξεις για τον τρόπο που σκέπτονται οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση και ποιους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν για να αιματοκυλίσουν τον πλανήτη, ας ξαναδιαβάσουν ιστορία και ...τις δηλώσεις του Γερμανού επιτελάρχη. 

Δημοσίευση σχολίου