Η Νορβηγία σίγουρα δεν είναι Ελλάδα και εκεί ο καπιταλισμός φαίνεται να έχει άλλα χαρακτηριστικά.



Ο "Νορβηγικός καπιταλισμός" έχει αποφασίσει ότι το κράτος θα είναι επενδυτής στη θέση του επενδυτή. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τι μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο του κόσμου να είναι το Νορβηγικό το οποίο, σύμφωνα με το Bloomberg, διαχειρίζεται 860δις δολάρια.
Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο ακόμα και αν οι Δραγασάκης - Σταθάκης - Τσακαλώτος έπρεπε να διαχειριστούν ένα περίπτερο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι ο "Κρατικός Νορβηγός Σόρος" ξεκίνησε και κάνει επενδύσεις σε ΑΚΙΝΗΤΑ οι οποίες χρηματοδοτούνται από πώληση κυβερνητικών ομολόγων.
Την ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος, Yngve Slyngstad.
Σήμερα λοιπόν που στην Ελλάδα ο δοτός πρωθυπουργός και οι πεταμένοι υπουργοί του βάζουν χέρι στο καλύβι του Έλληνα και με κάθε μέσον απαξιώνουν την Ελληνική γη και την ιδιοκτησία, οι Νορβηγοί επενδύουν στην εκμετάλλευση ακινήτων.
Από την αρχή αυτής της κρίσης εκείνο που επαναλαμβάνουμε διαρκώς είναι ότι ο πραγματικός στόχος των μνημονίων είναι οι εμπράγματες αξίες τις οποίες καθημερινά βάλουν όλοι οι προσκυνημένοι πρωθυπουργοί με αρχηγό τον Τσίπρα.
Μην πουλάτε. Κρατήστε όσο μπορείτε γιατί κατά πως λένε οι Εβραίοι, όταν οι άλλοι πουλάνε, εσύ αγοράζεις ενώ όταν οι άλλοι αγοράζουν εσύ πουλάς.
  



Δημοσίευση σχολίου