Δυο παραστάσεις διαμαρτυρίας θα λάβουν χώρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη.



Πιο συγκεκριμένα, στις 09:00 π.μ. έξω από την εφορία Λαγκαδά θα πραγματοποιήσει συμβολική διαμαρτυρία η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της Παναγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), στα πλαίσια της επερχόμενης πανελλαδικής απεργίας στις 12 Νοεμβρίου.
 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα: «Να διαδηλώσουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, που τσακίζουν το εισόδημα και με τη φοροληστεία και με τα άλλα αντιαγροτικά μέτρα. Αν δεν αντιδράσουμε, θα μας πετάξουν έξω από τη γη και την παραγωγή μας».
Επιπλέον, στις 12:00 μ.μ, το Σωματείο Μαγείρων και Σερβιτόρων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθεί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας με μικροφωνική στα πλαίσια της μεθαυριανής πανελλαδικής απεργίας. 
Όπως επισημαίνουν: «Η ανασφάλιστη και ημι-ανασφάλιστη εργασία καλπάζει, παρά τις εξαγγελίες για την πάταξή της, τα ωράρια μας ελαστικοποιούνται όλο και περισσότερο και η δουλειά εντατικοποιείται ¨για το καλό και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, ειδικά τις Κυριακές που είναι ανοιχτή η αγορά.Οι αγώνες που έχουνε δοθεί στον επισιτισμό και αλλού, δείχνουν ότι, μπροστά στην οργάνωση των από τα κάτω, τα αφεντικά παύουν να είναι ή να φαντάζουν ανίκητα και οι εργαζόμενοι ανακτούν το χαμένο έδαφος και αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της θέσης τους στο καπιταλιστικό σύστημα.Η ημέρα της απεργίας αποτελεί για εμάς μια ευκαιρία να βρεθούμε στον δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μας, να μοιραστούμε βιώματα και εμπειρίες και να οργανώσουμε καλύτερα την αντίστασή μας ενάντια στη λεηλασία των ζωών μας».

"Πηγή:thestival.gr"


Δημοσίευση σχολίου