Αφού εξαθλίωσαν το λαό, αφού εξαφάνισαν με τα μέσα που διαθέτουν, κάθε φωνή αντίστασης και αφού ξευτέλισαν όλες τις κυβερνήσεις έφτασαν στο …δια ταύτα.


Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να απευθυνθούν με υπερηφάνεια στο λαό και να του πούν ότι οι θυσίες του δεν πήγαν χαμένες. 
Το χρέος κουρεύτηκε.
Αν ακόμα δεν το έμαθαν τους παραθέτουμε τις δηλώσεις  Ρέγκλινγκ: Στην ουσία έχει γίνει ήδη «κούρεμα» χρέους.
Αυτά διεμήνυσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, δεν χρειάζεται ονομαστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, καθώς είναι βιώσιμο για τα επόμενα 10 χρόνια, είπε.
Ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε πως η Ελλάδα παραμένει «ειδική περίπτωση» και πρόσθεσε πως οι Ευρωπαίοι αναλαμβάνουν έμμεσο ρίσκο για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα. «Η Ελλάδα έχει ήδη ωφεληθεί σημαντικά από τα δάνεια που έλαβε από τον ESM και τον EFSF. Έχουμε παράσχει περίπου 143 δισ. ευρώ, τα οποία αποτελούν το 45% του ελληνικού χρέους, και τα δώσαμε με πολύ ευνοϊκούς όρους. Αυτά τα δάνεια έχουν κατά μέσο όρο περίοδο ωρίμανσης 32 χρόνια και πολύ μικρό επιτόκιο, περίπου 1%.» «Αυτοί οι γενναιόδωροι όροι έχουν ελαφρύνει την Ελλάδα από τεράστια ποσά που θα έπρεπε να δίνει κάθε χρόνο. Αυτά τα κέρδη, είναι τόσο ουσιώδη που μπορούν να συγκριθούν με τις επιπτώσεις ενός “κουρέματος”» σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως αυτό ανέρχεται στο ύψος του 50%. Τέλος, εξέφρασε την άποψή του ότι η χώρα μας ήταν σε σωστή κατεύθυνση μέχρι και τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, όπως τόνισε «αυτό διακόπηκε βίαια».
Χαιρετίσματα σύντροφοι.
Ραντεβού στα γουναράδικα.






Δημοσίευση σχολίου