Η ήττα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ δεν ήταν μόνο σε εκλογικό επίπεδο ανά την Ελλάδα αλλά και σε επικοινωνιακό.

Ο Mr Civitas, τα μελανά σημεία της διαδρομής του και η μοιραία συμβολή του στην ήττα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Η στρατηγική του πρώην προέδρου της ΝΔ ηττήθηκε κατά κράτος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στην αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου.
Η στρατηγική αυτή ωστόσο έχει όνομα και επώνυμο. Ο Γιώργος Φλέσσας μέσα σε μόλις λίγους μήνες πήρε για δεύτερη φορά στον λαιμό του τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η πρώτη ήταν στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου όταν χάρασσε τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.  Ο γνωστός επικοινωνιολόγος είχε επιστρέψει στα νεοδημοκρατικά δρώμενα από την πίσω πόρτα εκμεταλλευόμενος τη σχέση του με τον μεταβατικό τότε πρόεδρο του κόμματος  και μετά τις χαμένες εκλογές ανέλαβε τη δεύτερη αποστολή του. Να καθοδηγήσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ μέσα από τις εκλογές.
Για όσους δεν τον θυμούνται, πρόκειται για τον διαφημιστή, που είχε αναλάβει μπόλικες δουλειές, για λογαριασμό της Γερμανικής Siemens. Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για «έναν αλαζονικό τύπο που έχει την αίσθηση ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρο από το πρόσωπο του». Οι χαρακτηρισμοί αυτοί επιβεβαιώθηκαν στον απόλυτο βαθμό.
Η επικοινωνιακή στρατηγική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν κάκιστη. Αλαζονικό ύφος, επιθετικές αναφορές και προσβολές σε ανθρώπους και στελέχη που θα έπρεπε να συνεργαστεί την επόμενη μέρα και όχι να συγκρουστεί καθώς και απουσία πολιτικών προτάσεων. Η συνταγή αυτή είχε την υπογραφή του Γιώργου Φλέσσα και όπως αποδείχθηκε ήταν μοιραία για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ακόμα και μετά την ήττα, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δεν έκανε ούτε δήλωση για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνοντας ότι τον πείραξε.

Στον Γ. Φλέσσα πιστώθηκε επίσης και το μεγαλύτερο λάθος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το οποίο τιμώρησαν οι Νεοδημοκράτες. Οι παλινωδίες γύρω από την πρόθεση του να συμμετάσχει σε μία οικουμενική κυβέρνηση και η διάθεση συνεργασίας με τον Αλ. Τσίπρα δεν έμειναν ασυγχώρητα από τον κόσμο της ΝΔ. 
parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου