Σε δεύτερο γύρο συγκρούσεων με την κυβέρνηση αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες αν και το μέτωπό του έχει αρχίσει να "ραγίζει" σοβαρά καθώς κάποιοι από αυτούς χθες συναντήθηκαν με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.  



Οι αγρότες του Δομοκού που έχουν κλείσει το δρόμο στην περιοχή Δρούγος, λίγο μετά το Δομοκό, μετακινούνται με αυτοκίνητα προς την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών με στόχο να αποκλείσουν τον εθνικό δρόμο Λαμίας Αθηνών στο 200ό χιλιόμετρο στην περιοχή του κόμβου του Μπράλου.   Εκεί κατευθύνονται και οι αγρότες από την περιοχή της Αταλάντης, που έχουν μπλόκο στο 140ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας και ήδη μαζέυονται με αγροτικά αυτοκίνητα στον κόμβο του Μπράλου, όπου και θα συναντηθούν με εκείνους του Δομοκού.    

Στον Μπράλο βρίσκονται 70 τρακτέρ από την περιοχή του Μώλου, έχοντας κλείσει τις διαβάσεις εισόδου ή εξόδου στην εθνική οδό, αλλά και την κίνηση των αυτοκινήτων από και προς Μπράλο και Άμφισσα.    Στο ίδιο σημείο αποφάσισαν να σπεύσουν και αγρότες από τον κόμβο της Ανθήλης συντονιζόμενοι με αυτούς από Δομοκό και Ατάλαντη στον αποκλεισμό του κόμβου του Μπράλου.   

Ο κόμβος του Μπράλου, είναι στρατηγικό σημείο καθώς ο αποκλεισμός του "κόβει" την Ελλάδα στα δύο.    Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι αγρότες δεν θα υπάρχει δυνατότητα διέλευσης οχημάτων στο εθνικό δίκτυο πριν και μετά τη Λαμία.   Η κυβέρνηση έλπιζε σε διάσπαση του μετώπου των κινητοποιήσεων, μετά την χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συντονιστικού αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων,στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και κατέθεσαν τις προτάσεις τους, αλλά τελικώς αυτό ώθησε τους υπόλοιπους αγρότες να  κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις καθώς θεώρησαν ότι προδόθηκαν από την κίνηση αυτή.

Ξεκίνησαν έντονες αντιδράσεις από τα μπλόκα των Μαλγάρων, της Νίκαιας (ο Βαγγέλης Μπούτας τους κατήγγειλε ότι υποκιούνται από την κυβέρνηση),και των Τεμπών.   Όμως και οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Κρήτης δεν χάρηκαν καθόλου με την συνάντηση αυτή και ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.   Στα Τέμπη αποφάσισαν την παράταση του αποκλεισμού και δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν την κίνηση των συναδέλφων τους καθώς μάλιστα οι ίδιοι έχουν αποστείλει τις δικές τους προτάσεις από την περασμένη εβδομάδα και είχαν την συμφωνία 30 ακόμη μπλόκων.

Από το μπλόκο της Νίκαιας εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και τονίζουν ότι δεν έχουν πάρει απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει.   Έτσι σήμερα από τις 16:00 έως τις 18:00 θα αποκλείσουν όχι μόνο την εθνική οδό αλλά και τους παραδρόμους,μην αφήνοντας καμία διέξοδο σε κανέναν να φτάσει στον προορισμό του, "κόβωντας" χώρα στα δύο.    

Μια μόνο υποχώρηση έχει καταγραφτεί, καθώς δεν απαιτούν πλέον διάλογο από μηδενική βάση αλλά επί των δικών τους προτάσεων και σημειώνουν ότι προσπάθησαν να ενοποιηθούν τα τα αιτήματα όλων των μπλόκων.   Οι όποιες εξλίξεις πάντως στο αγροτικό αναμένονται την επόμενη εβδομάδα καθώς από αύριο ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό-λαθρομεταναστευτικό.  

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου