Πεντακόσιοι ισλαμιστές έχουν εισέλθει στη Συρία από την Τουρκία για να εμποδίσουν τις κουρδικές δυνάμεις από την προώθηση τους στην Συριακή πόλη Azaz, η οποία είναι το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών πριν από τα σύνορα με την Τουρκία. Αυτό ισχυρίστηκε μια φιλοκυβερνητική ημερήσια εφημερίδα.


Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στην Yeni Şafak την Τρίτη, ένας μεγάλος αριθμός ισλαμιστών που αντιτίθενται στον Άσαντ απεστάλησαν στη Συρία μέσω της Τουρκίας στις 13 Φεβρουαρίου.
Η ομάδα Faylaq αλ-Σαμ, επίσης γνωστή ως Sham Legion που συνδέεται με τη συριακή Μουσουλμανική Αδελφότητα, έστειλε 500 μαχητές για να εξασφαλίσει μια διαδρομή προς το Χαλέπι.
Η Τουρκία αντιδρά έντονα στο ενδεχόμενο κατάληψη της πόλης Azaz από τους Κούρδους με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να απειλεί από το αεροπλάνο, που βρισκόταν πηγαίνοντας προς την Ουκρανία, ότι η αντίδραση της Άγκυρας θα είναι σκληρή.  
Αυτό που δεν βλέπει η ηγεσία της Τουρκίας είναι ότι το παιχνίδι είναι καλά στημένο σε βάρος της και με τις αντιδράσεις τους το μόνο που πετυχαίνουν είναι να επιταχύνουν την διάλυση της χώρας τους.

Η ιστορία λέει ότι όταν στοχοποιηθεί ένα κράτος για να χάσει κυριαρχικά δικαιώματα, τότε φροντίζουν στην ηγεσία του κράτους αυτού, να βρίσκονται πατριδοκάπηλοι εθνικιστές και "θεοσεβούμενοι" ηγέτες όπως ο Ερντογάν. 

Δημοσίευση σχολίου