«Πρωταθλήτρια» στις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων αναδεικνύεται η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Όπως αποκαλύπτει έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χριστόφορου Βερναράδακη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έχουν διοριστεί 171 υπάλληλοι.


Συνολικά, πάντως, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία έχει προσλάβει 634 υπαλλήλους ως μετακλητούς υπαλλήλους, ειδικούς συνεργάτες και επιστημονικό προσωπικό ορισμένου χρόνου.
Πιο αναλυτικά, πέραν των 171 υπαλλήλων των γενικών γραμματειών πρωθυπουργού και κυβέρνησης, στο Υπουργείο Εσωτερικών εργάζονται 57 υπάλληλοι, όσοι και στο υπουργείο Οικονομίας, του Γιώργου Σταθάκη. Στο υπουργείο Οικονομικών 41, στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης 54, στο Υπουργείο Υγείας 23, στο Υπουργείο Παιδείας 36, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας 30, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, 30, στο Υπουργείο Εσωτερικών 57, ενώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 34.
Ο κ. Βερναρδάκης επιχειρώντας να δικαιολογήσει τον αριθμό των 634 υπαλλήλων είπε ότι η «εμφάνιση της αύξησης στον αριθμό των μετακλητών οφείλεται στην αλλαγή μεθοδολογίας συλλογής στοιχείων. Αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής είναι η μετονομασία της στήλης «Μετακλητοί» σε «Μετακλητοί/ Ειδικοί Συνεργάτες/ Ειδικοί Σύμβουλοι/ Επιστημονικοί Συνεργάτες». Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Βερναρδάκης «οποιαδήποτε αναφορά σε στρατιές μετακλητών κατά παράκαμψη των αρχών της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας είναι αδιαμφισβήτητα παραπλανητική».

Δημοσίευση σχολίου