Μη έχοντας με τι άλλο να παίξουν ξεκίνησαν νέα κόλπα περί ανασχηματισμού πιστεύοντας ότι έτσι θα σωθεί ο Τσίπρας και θα φορτωθούν τα δεινά που προκαλεί η πολιτική τους στους άχρηστους υπουργούς που θα αποπεμφθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί συμμάχους στο εξωτερικό καθώς στο εσωτερικό πέραν του καρεκλολάγνου Καμμένου κανείς άλλος δεν έχει λόγο να δεθεί με τον "τελειωμένο" Τσίπρα.
Ο ίδιος βλέπει ότι στο εσωτερικό δεν έχει καμία ελπίδα να ανατρέψει το κλίμα το οποίο, όσο περνάει ο καιρός, γίνεται και ποιο εκρηκτικό για τον ίδιο και την κυβέρνηση του.
Κάποιοι έχουν προτείνει ακόμα εκλογές τώρα που ακόμα ο Μητσοτάκης δεν είναι έτοιμος, όμως ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές γιατί είναι αδύνατον να εντοπίσει την βούληση του κόσμου. Βλέπει αυτό που έπαθε το ΠΑΣΟΚ και τρέμει καθώς νέες δυνάμεις αναπτύσσονται και εκφράζουν πλέον αυτό που ο ίδιος ξεπούλησε.
Πιέσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες δεν υπάρχουν καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει προλάβει να οργανωθεί, ούτε να αναδιοργανώσει το κόμμα,
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης και οι συνεργάτες του φαίνεται να βγάζουν από το συρτάρι το σχέδιο ενός ανασχηματισμού και όπως κάθε φορά, όταν μιλάμε για ανασχηματισμό κάποιες καρέκλες τρίζουν και κάποιος είναι ο ανίκανος βλάκας που πρέπει να …πάρει πόδι.
Ξεκάθαρα ανίκανος και από την θητεία του σαν Πρύτανης, ήταν και είναι ο Γιώργος Σταθάκης ο οποίος εκτός των άλλων είναι και "ξεχασιάρης" καθώς ξέχασε να δηλώσει ένα ολόκληρο εκατομμύριο, όπως και "μπερδεύτηκε" με το πόθεν έσχες.
Παρά του ότι είναι μνημονιακός του κερατά και άνθρωπος των τοκογλύφων, φαίνεται ότι δεν τα πήγε καλά με το κουαρτέτο το οποίο τον χαρακτηρίζει ανίκανο. Δηλαδή θέλει να τους υπηρετήσει αλλά δεν μπορεί.
Παράλληλα, έντονη είναι η δυσαρέσκεια και για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ενώ σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας εντοπίζονται στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου οι κκ Κουρουμπλής και Μπαλάφας δεν συνεργάζονται με αρμονία, ενώ σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται και οι σχέσεις Τσακαλώτου-Χουλιαράκη.
«Αδύναμος κρίκος» θεωρείται και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, στον οποίο καταλογίζεται ότι δεν «εκτίμησε» ως έπρεπε τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Το ίδιο ισχύει και για τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, χωρίς αυτό να σημαίνει κι ότι θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση, καθώς δεν αποκλείεται απλά να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.
Σκεπτικισμός υπάρχει και για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος κατά καιρούς παρουσιάζει ιδιαίτερα «εκρηκτικό» χαρακτήρα ενώ σοβαρό θέμα δημιουργήθηκε και με την εξαδέλφη που εργάζεται ως αναισθησιολόγος στο ΠΑΓΝΗ.
Στους υπουργούς των οποίων οι αστοχίες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση εντάσσεται και ο Θοδωρής Δρίτσας αλλά και ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος κατηγορείται για ελλιπή αποτελεσματικότητα.
Την ίδια στιγμή, σε περίπτωση ανασχηματισμού, στη λίστα των υπουργών που θα μετακομίσουν σε άλλα πόστα φαίνεται πως περιλαμβάνεται ο Νίκος Φίλης και η Όλγα Γεροβασίλη με την τελευταία να παίρνει μετάθεση, πιθανότατα σε κάποιο παραγωγικό υπουργείο.
Στο Μαξίμου γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι κάθε ανασχηματισμός χωρίς ανασχηματισμό του ίδιου του Τσίπρα, είναι αδύνατον να πετύχει αλλά ελπίζουν ότι ο Μητσοτάκης δεν θα πείσει τους τοκογλύφους ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από τον Τσίπρα και έτσι θα τον αφήσουν να παριστάνει τον πρωθυπουργό.



Δημοσίευση σχολίου