Ιταλός πιλότος, που είχε προγραμματιστεί να εκτελέσει το δρομολόγιο...Ρώμη - Ιαπωνία με 200 επιβάτες τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, απείλησε να ρίξει το αεροπλάνο, επειδή η γυναίκα του θα τον χώριζε.


  Ο πιλότος έστειλε γραπτό μήνυμα στην σύζυγό του, όταν έμαθε ότι σκόπευε να τον εγκαταλείψει και της ανακοίνωσε πως θα αυτοκτονήσει ρίχνοντας το αεροσκάφος και παίρνοντας μαζί του στον θάνατο το υπόλοιπο πλήρωμα και τους 200 επιβάτες.


Η σύζυγός του, μετά το γραπτό μήνυμα που έλαβε, ειδοποίησε αμέσως τις αρχές του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο στη Ρώμη και σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times, που έφερε στο φως το περιστατικό, η αστυνομία λίγα λεπτά πριν την απογείωση κατέβασε τον πιλότο από το αεροσκάφος και τον αντικατέστησε με άλλο συνάδελφό του, χωρίς οι επιβάτες να αντιληφθούν το παραμικρό.  



Παρόλο που οι αρχές του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο στην ιταλική πρωτεύουσα είχαν προσπαθήσει να κρατήσουν το περιστατικό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η εφημερίδα που το «ανακάλυψε», αναφέρει ότι αυτό συνέβη μόλις δύο μήνες πριν ο Αντρέας Λούμπιτς, συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings, αποφασίσει να ρίξει στις γαλλικές Άλπεις το μοιραίο αεροσκάφος Airbus A320 με 144 επιβάτες και έξι μέλη πλήρωμα. 



 Ο Ιταλός πιλότος ισχυρίστηκε ότι, αφού προσπάθησε να πείσει την σύζυγό του να μην τον εγκαταλείψει με την απειλή πως θα αυτοκτονήσει, αποφάσισε να της στείλει μήνυμα πως θα ρίξει το αεροσκάφος με τους 200 επιβάτες για να την μεταπείσει. Ο πιλότος έχει απομακρυνθεί από την εργασία του και βρίσκεται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου