Μόνο 170 ευρώ, αποτιμήθηκε από Μπόμπολα, Ψυχάρη και τους άλλους μεγαλομετόχους του Μεγκάλου καναλιού, η εμπιστοσύνη στην αξία του…ενώ η παράταση της αγωνίας συνεχίζεται.

 


Μάλιστα ο Βίκτωρας Ρέστης, ανακοίνωσε λίγες ώρες μετά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του typologies.gr την αποχώρησή του από το μετοχικό σχήμα του σταθμού, στο οποίο κατείχε το 3,12%. Η συμμετοχή του ήταν αποτέλεσμα της συμφωνίας με τον Σταύρο Ψυχάρη με την είσοδο του εφοπλιστή και στον ΔΟΛ πριν από πολλά χρόνια. Τώρα πλέον έχει αποχωρήσει και από τα δύο ΜΜΕ…
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Το Mega πλήρωσε την ολική και ολοκληρωτική απομάκρυνσή του από την ειδησεογραφία και τη δημοσιογραφία και την μετάλλαξή του σε ένα μέσο προπαγάνδας. 
Στα “δύσκολα” πήρε διαζύγιο από την Ενημέρωση, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα στην παράθεση των ειδήσεων και πρωτοστάτησε στη διαστρέβλωση και κυρίως την απόκρυψη της πραγματικότητας. Τα χρυσοπληρωμένα στελέχη του επέλεξαν να γίνουν “βαποράκια” της γραμμής των μετόχων, ώστε να είναι αρεστοί, ο καθένας και σε διαφορετικό και να εξασφαλίζουν την … εύνοιά του, οικονομική και μη …
Είναι γνωστό πως, πριν το ξεκίνημα της κάθε χρονιάς, γινόταν μια κεντρική σύσκεψη των εκπροσώπων των μετόχων με τα μεγαλοστελέχη του δελτίου όπου αποφασιζόταν ποιος (δημοσιογράφος) θα μετέφερε την ”γραμμή” ποιου (μετόχου) στο πολιτικό δελτίο ειδήσεων. Έτσι στην πραγματικότητα αυτό που βλέπαμε στην οθόνη κάθε βράδυ, δεν ήταν η άποψη του/ της τάδε επάνω σε μια είδηαη, αλλά η άποψη του μετόχου που τον είχε τοποθετήσει στο πανελ του δελτίου κάθε βράδυ για να τον εκπροσωπεί…
Φυσικά είναι, επίσης, γνωστό, ότι, στην πραγματική ζωή, λίγοι, να “κοροιδεύουν” πολλούς, για λίγο, είναι δυνατόν. Πολλοί να κοροιδεύουν λίγους, για πολύ, είναι επίσης δυνατόν. Αλλά, λίγοι, να κοροιδεύουν πολλούς, για πολύ … είναι αδύνατον …
Το Mega, τελειώνει. Είναι θέμα χρόνου και… τρόπου (δηλαδή να τα φορτώσει όλα στην κακιά κυβέρνηση και στον Νίκο Παππάπου θέλει να επιβάλλει ξαφνικά “λογοκρισία”…)! Ελπίζω μόνο, την είδηση του τέλους του, να μην την μεταδώσει το… ίδιο, γιατί τότε… δεν θα το πιστεύουμε !!!
Ταυτόχρονα ο Στ.Ψυχάρης πήρε την απόφαση να μην κυκλοφορήσει για δεύτερο μήνα το περιοδικό ΜΕΝ βάζοντας το έτσι και πάλι στο «ψυγείο». Τώρα σχετικά με τα περιοδικά Donna και το Deco βάζουν πλέον τίτλους τέλους. Οι σκέψεις του εκδότη αλλάζουν μέρα με την μέρα λεπτό προς λεπτό.
Τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν είναι ότι τα τρία έντυπα αν τελικά δεν κλείσουν, θα κυκλοφορούν σε διμηνιαία ή και τριμηνιαία βάση. Οσον αφορά το Gourme αν και υπήρχαν και για αυτό ανάλογες σκέψεις μετά άλλα τρία περιοδικά τελικά αποφασίστηκε να γίνει μια ακόμη προσπάθεια με επαναλανσάρισμα στην αγορά. Μάλιστα ακούγεται ότι για το συγκεκριμένο περιοδικό ασχολήθηκε προσωπικά ο ίδιος ο Στ. Ψυχάρης ο οποίος στα τέλη Αυγούστου κάλεσε την επικεφαλής του περιοδικού Νανά Δαρειώτη και της ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας τους.
Οσον αφορά το BHMAgazino όπως μαθαίνουμε ο Παύλος Παπαδόπουλος παρά την φιλότιμη προσπάθεια που κάνει για να το ανανεώσει και να το ξαναφέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ενημερώθηκε ότι το ήδη περιορισμένο μπάτζετ για εξωτερικές συνεργασίες περικόπτεται ακόμη περισσότερο.
Να σημειώσουμε εδώ ότι μετά τις μηνύσεις που δέχτηκε το περιοδικό για την κριτική σε δημόσια πρόσωπα και ειδικά καλλιτέχνες τα σχετικά σχόλια και στήλες εξαφανίστηκαν ή «αδρανοποιήθηκαν». Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που ακούστηκε στη Μιχαλακοπούλου: «Η Αδέκαστη πρέπει να μετονομαστεί πλέον σε…Νερόβραστη».
Το περιοδικό marie Claire μάλλον θα γίνει ένθετο στο βήμα αλλά μάλλον η πρόταση αυτή θα βρεί αντίθετους τους Γάλλους. Σοβαρό κίνδυνο διατρέχει και το cosmopolitan.
εν αναμονή των εξελίξεων.

 "Πηγή:pikosapikos.gr"

Δημοσίευση σχολίου