Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε εκλογική βάση και οι ψηφοφόροι του ήταν κατά βάση ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ λογικό είναι και καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση, αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές να φεύγουν σε άλλα κόμματα προς αναζήτηση ελπίδας η για να τιμωρήσουν.

Προβάδισμα 2,8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα «Το Παρόν».
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 26,2% έναντι 23,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση, ακολοτθεί η Χρυσή Αυγή με 6,4% και στην τέταρτη το ΚΚΕ με 6,2%.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ακολουθεί με 5,3% , η Ένωση Κεντρώων με 4,7% , οι ΑΝΕΛ με 2,8% , το Ποτάμι με 2,3% και η ΛΑΕ με 2%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου εκτιμάται στο 16,1%.
Η συσπείρωση της Ν.Δ. ανέρχεται στο  υψηλό του 80,8% ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχουν σκορπίσει αφού η συσπείρωσή του έχει καταρρεύσει στο 57,2%. Ως προς τις διαρροές, το 8,5% του ΣΥΡΙΖΑ μετακινείται στη Ν.Δ., το 4,7% στην Ένωση Κεντρώων και το 2,7% στο ΚΚΕ. Παράλληλα, το 2,1% της Ν.Δ. κατευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, το 1,5% στο Ποτάμι και το 1% στην Ένωση Κεντρώων.


Δημοσίευση σχολίου