Ποια ήταν η καινοτόμα πρόταση ενός αστροφυσικού κι ενός διακεκριμένου οικονομολόγου…
Ένας αστροφυσικός ονόματι Dick Henry και ο διακεκριμένος οικονομολόγος Steve Hanke, καλούν την παγκόσμια κοινότητα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ακολουθώντας μια παγκόσμια ζώνη ώρας. Αυτή θα ισχύει με βάση τον Συγχρονισμένο Παγκόσμιο Χρόνο (CUT) που θα έφερνε μεγάλες αλλαγές στις καθημερινές ρουτίνες των ανθρώπων όλου του κόσμου.
Όπως οι ίδιοι εξήγησαν στην Washington Post, οι διαφορετικές ζώνες ώρας είναι πλέον παντελώς άχρηστες, καθώς χάρη στον παγκόσμιο ιστό έχουν εκμηδενιστεί οι αποστάσεις. 
Ακόμα, από άποψη φυσικής, υπάρχει μόνο ένας χρόνος και, σύμφωνα με τον Hanke, οι νόμοι της φυσικής διέπουν τους κανόνες της οικονομίας. Όπως είναι αναμενόμενο, δημιουργούνται πολλά προβλήματα στον χώρο του εμπορίου, το οποίο πλέον είναι παγκόσμιο και όχι εγχώριο. Τέλος, κατά τους ίδιους, η εφαρμογή της ιδέας τους θα δημιουργούσε λιγότερα προβλήματα στους ταξιδιώτες που συχνά χάνουν πτήσεις εξαιτίας της σύγχυσης που προκαλούν οι διαφορετικές ζώνες, αλλά και στις πολυεθνικές εταιρείες που οργανώνουν συνέδρια στα οποία παρευρίσκονται στελέχη από διάφορες χώρες.
Ο Hanke και ο Henry πρότειναν ακόμα και ένα νέο ημερολογιακό έτος, το οποίο θα ξεκινά πάντοτε Δευτέρα. Σε αυτό, ο Φεβρουάριος θα έχει πάντοτε 30 ημέρες, ενώ θα προστίθενται μερικές εβδομάδες όταν είναι αναγκαίο. Ακόμα, δεν συμπίπτει ποτέ η 13η ημέρα ενός μήνα με την ημέρα Παρασκευή, ενώ τα Χριστούγεννα θα είναι επίσης πάντοτε Δευτέρα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ακολουθείται πιστά κάθε χρόνο και οι κινητές εορτές δεν θα είναι πια κινητές.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει αρχίσει δημόσιος διάλογος για την εφαρμογή του σχεδίου, με τους επιστήμονες να προσπαθούν να προωθήσουν την ιδέα τους στα κοινωνικά δίκτυα. Στόχος τους να εφαρμοστεί ως το 2018.

 "Πηγή: Huff Post"

Δημοσίευση σχολίου