Γράψαμε (εδώ) ότι η κατάσταση πολιορκίας που κηρύσσουν τη χώρα οι Τσίπρας και Καμένος στην πραγματικότητα σκοπό έχει να δίνουν όλα τα έργα στους δικούς τους ανθρώπους οι οποίοι θα φροντίζουν μετά να …διανέμουν αυτά που παίρνουν με απευθείας αναθέσεις.


Αυτά τα κόλπα τα γνωρίζουν καλά όλοι οι λήσταρχοι από την εποχή της επανάστασης μέχρι σήμερα.
Πριν λοιπόν "αλέκτωρ λαλήσει τρεις" το πανηγύρι άρχισε και οι απευθείας αναθέσεις θα είναι η λύση όλων των προβλημάτων των συνοριακών σταθμών προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας που προβλέπει η Συνθήκη Σένγκεν.
Ας μην ξεχνάμε ότι τέτοιο πανηγύρι έστησαν Σημίτης και Λαλιώτης και με τα ολυμπιακά έργα και τότε προέκυψαν τα "ορφανά" έργα και τα λεφτά …έκαναν φτερά.
Έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ τα βρήκαν και έβαλαν τον Ευκλείδη ως υπουργό οικονομικών και τον Κουρουμπλή σαν υπουργό εσωτερικών, να υπογράψουν τροπολογία σύμφωνα με την οποία: «νομιμοποιούνται τα υφιστάμενα κτίρια, εγκαταστάσεις και εν γένει κατασκευές και δίκτυα που βρίσκονται στους συνοριακούς σταθμούς της χώρας και εξυπηρετούν ανάγκες λειτουργίας τους. Με απόφαση του Συντονιστή ή του ασκούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εγκρίνονται οι μελέτες, τα έργα και οι προμήθειες που αφορούν στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων των ανωτέρω συνοριακών σταθμών, μη εφαρμοζόμενων των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας. Επιτρέπεται για λόγους κατεπείγοντος ανάγκης, η εφαρμογή της διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίες για την σύναψη δημοσίων συμβάσεων και όχι πέραν της 30.9.2016».

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών η τροπολογία κρίθηκε απαραίτητη για να πραγματοποιηθούν όλες οι εργασίες ώστε οι συνοριακοί σταθμοί της χώρας να είναι έτοιμοι σε πιθανό έλεγχο.
Το πάρτι στήθηκε και όλα πάνε σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου.


Δημοσίευση σχολίου