Μήπως ο Νοστράδαμος πρόβλεψη Νίκη του Trump;Ο Michel de Nostredame, έζησε τον 16ο αιώνα και ήταν φαρμακοποιός. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τον Νοστράδαμο ως μάντη οι προφητείες του οποίου προκαλούν πολλές αντιπαραθέσεις καθώς επιδέχονται ποικίλες ερμηνείες.


Η δύναμή τους είναι ένα περίεργο μείγμα πηγών "ασάφειας" με ιδιαιτερότητες που περιγράφουν εφιαλτικές σκηνές και σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρουν ακόμα και ονόματα περιοχών ή ανθρώπων που υπήρξαν σταθμοί για την ανθρωπότητα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ένα κλασικό τετράστιχο που γράφτηκε και αποδίδεται στην Γαλλική Επανάσταση:
«Από τον σκλαβωμένο λαό, τραγούδια, Ψαλμωδίες και απαιτήσεις Ενώ οι πρίγκιπες και άρχοντες είχαν φυλακιστεί στις φυλακές…
Πολλές ακόμα προφητείες του φαίνεται ότι επαληθεύονται και το ερώτημα είναι εάν, με βάση τις αναφορές του Νοστράδαμου, επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι ο Τράμπ.
Ο συντάκτης του  boingboing.net, Rob Beschizza, ανέλυσε την αγγλική εκδοχή των τετράστιχων που έγραψε ο Νοστράδαμος, εντοπίζοντας τη λέξη “trumpet” που σημαίνει «τρομπέτα».
Θεωρεί ότι αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Νοστράδαμος συνήθιζε να χρησιμοποιεί λέξεις που παραπέμπουν σε ονόματα. Στον πρώτο από τους «Αιώνες», καθένας από τους οποίους αποτελείται από 100 τετράστιχα, το 40ό τετράστιχο αναφέρει:
«Η κρυμμένη τρέλα της ψεύτικης τρομπέτας θα αναγκάσει το Βυζάντιο να αλλάξει τους νόμους του». Αυτό, σύμφωνα με τον συντάκτη του βραβευμένου μπλογκ, σημαίνει ότι ο Τραμπ θα αναγκάσει την Ελλάδα να αλλάξει τη νομοθεσία της, πιθανώς για θέματα που αφορούν για θέματα μετανάστευσης.
Τώρα μένει να δούμε αν θα βγεί αληθινή αυτή η προφητεία η όχι…


Δημοσίευση σχολίου