Ο Κυριάκος τους κέρασε γλυκά για τα γενέθλιά του και ο Τσίπρας τους έδωσε καφέ φάκελο που περιείχε στοιχεία για τους μετανάστες.
Αυτή ήταν η πρώτη εικόνα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών ενώ οι επιθυμίες του καθενός μπαίνουν στο τραπέζι αφού κλείσουν οι πόρτες.

Αυτός που δεν βιάζεται καθόλου είναι ο Κυριάκος ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θέλει τώρα εξουσία, δεν θέλει οικουμενική, αλλά περιμένει την κατάρρευση Ελλάδας και Τσίπρα για να εμφανιστεί ως σωτήρας.
Φώφη και Λεβέντης παρά του ότι θέλουν το ίδιο πράγμα, κυβέρνηση τύπου Παπαδήμα, εν τούτοις ο καθένας την έχει τους δικούς του λόγους.
Η Φώφη ελπίζει ότι μέσα από μία τέτοια κυβέρνηση θα μπορέσει να αναβαθμίσει τον ρόλο της ενώ ο Λεβέντης εκτελεί εντολές άνωθεν και θέλει να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι προσταγές Μέρκελ-Σοιμπλε.
Το ποτάμια έχει τον δικό του χαζοχαρούμενο ρόλο και το ΚΚΕ θα επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του μέχρι να το ξαναχρειαστεί ο Τσίπρας για να διασπάσει αγροτικές οι άλλες κινητοποιήσεις.
Είναι λυπηρό αλλά από όλο αυτό το παιχνίδι κερδισμένοι βγαίνουν οι χρυσαυγίτες, τον πραγματικό ρόλο των οποίων είναι αδύνατον να καταλάβει ο λαός ο οποίος διανύει περίοδο εξαθλίωσης.


Δημοσίευση σχολίου