Καθησυχάζει ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας για την πρωινή δόνηση 4,1 Ρίχτερ στο Κιλκίς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», χαρακτήρισε φυσιολογική τη σεισμική εξέλιξη στην περιοχή.
Όπως είπε, η δόνηση έγινε στον ίδιο εστιακό χώρο με τον σεισμό της περασμένης εβδομάδας, δηλαδή βρίσκεται 40 χιλιόμετρα ΒΔ από τη Θεσσαλονίκη. «Στην ουσία» πρόσθεσε «πρόκειται για έναν μετασεισμό του σεισμού των 4,3 Ρίχτερ της προηγούμενης εβδομάδας».
Ο κ. Καρακώστας ανέφερε ακόμη ότι ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει η μετασεισμική δραστηριότητα είναι αρκετά περιορισμένος, κάτι που, όπως είπε, δείχνει ότι η όλη εξέλιξη γίνεται επάνω σε ένα αρκετά μικρό ρήγμα.
«Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα όλη αυτή την εβδομάδα είναι συνεχής» σημείωσε ο καθηγητής σεισμολογίας, επισημαίνοντας ότι είχαμε πιο μικρούς σε μέγεθος σεισμούς τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα σήμερα το πρωί είχαμε επίσης έναν μεγέθους 3 Ρίχτερ.

Είναι εντελώς φυσιολογικό να έχουμε και έναν σεισμό με μέγεθος 4,1 μετά τον σεισμό των 4,3 Ρίχτερ, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι δεν έχει γίνει στο παρελθόν πιο ισχυρός σεισμός στην περιοχή. 
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου