Το "ευχαριστώ τους Αμερικάνους" του Σημίτη ήταν τίποτε μπροστά στις επικύψεις και τα "ευχαριστώ" των Τσίπρα-Καμμένου οι οποίοι υποδέχτηκαν τον πλανητάρχη, κυριολεκτικά ...στα τέσσερα. 

Τον ευχαρίστησαν για τα πάντα και αυτός ανταπέδωσε με καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, σπέρνοντας χαμόγελα και λέγοντας πόσο καλά τα κατάφερε ο Τσίπρας.
Από την πλευρά τους ο Τσίπρας και ο Καμμένος έλεγαν αστειότητες του τύπου, δεν υπογράψαμε μνημόνια, σταθεροποιήθηκε η οικονομία και τώρα μπορεί να έρθει η ανάπτυξη, πήραμε ιστορικά τις καλύτερες αποφάσεις για τα μνημόνια και διάφορες άλλες παπαρολογίες όμως  τα στοιχεία συγκλονίζουν! 
Η δική τους ανάπτυξη σημαίνει άλλο πράγμα από αυτό που πιστεύει ο λαός καθώς τα στοιχεία φανερώνουν όχι απλά την άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, αλλά την εξαφάνισή της. 
Τα στοιχεία αποτυπώνουν τους πραγματικούς στόχους της επιβολής των μνημονίων στη χώρα που είναι  η βίαιη υποτίμηση της τιμής της εργατικής δύναμης, το ξερίζωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος και οι εμπράγματες αξίες.
Σήμερα που η φασίζουσα αριστερά δια στόματος Τσίπρα και Καμμένου "παπαρολογεί", ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι στη χώρα αμείβονται με «μισθούς» κάτω από 400 ευρώ και ζουν κάτω από τα όρια της επίσημης φτώχειας ενώ άλλοι τόσοι  μένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν ούτε καν στα απαραίτητα για την επιβίωση.
Φυσικά η μερική απασχόληση αποτελεί πλέον καθεστώς και αυτό πρέπει να γίνει ανεκτό από την κοινωνία καθώς αποτελεί επίτευγμα της "παγκοσμιοποιημένης" κοινωνίας την οποία τόσο πολύ εκθείασε ο πρόεδρος Ομπάμα στην ομιλία του από το ίδρυμα Σ. Νιάρχου.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την συμβιβασμένη ΓΣΣΕ δείχνουν την αλήθεια των καιρών και την μορφή της δημοκρατίας μας.

Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι λαμβάνουν μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά.

500.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι με σχέσεις μερικής απασχόλησης, έχουν καθαρές μηνιαίες αποδοχές κάτω και από το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ.

126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ.

Οι μειώσεις μισθών από το 2010 και μετά, κυμαίνονται μεταξύ του 40% – 50% μεσοσταθμικά.

Ο κατώτατος μισθός την περίοδο 2010-2015 σημείωσε μείωση κατά 24,7% και κατά 34,3% για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Ο ονομαστικός ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008, από 794 σε 684 ευρώ, σε ποσοστό της τάξης του 14%.

Η ανασφάλιστη εργασία ανέρχεται στα συγκλονιστικά επίπεδα του 30%. Με τα ανεπίσημα στοιχεία να κάνουν λόγο ακόμα και για 40%

Πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Πάνω από μια στις δύο νέες προσλήψεις αφορά μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2016 η αντιστοιχία έφτασε στο 60%, αφού 6 στις 10 προσλήψεις αφορούσαν αποκλειστικά ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Το ποσοστό φτώχειας των εργαζομένων μερικής απασχόλησης, από 30,1% το 2009, εκτινάχθηκε στο 52%.

Το ποσοστό απόλυτης φτώχειας των μισθωτών πλήρους απασχόλησης το 2009 ανερχόταν στο 7,6% και πλέον αγγίζει το 20%.

Συνολικά η απασχόληση την τελευταία εξαετία έχει μειωθεί στο 53% και η επίσημη ανεργία εκτινάχθηκε κινείται σε ποσοστά πάνω από 25%.

Ένας στους δύο ανέργους βρίσκεται στη λίστα των μακροχρόνιων άνεργων, δηλαδή βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας για τουλάχιστον ένα έτος.

Μόλις το 14% των ανέργων που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Με αυτά τα στοιχεία είναι βέβαιο ότι η δημοκρατία όπως του Περικλή δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία του μανιφέστου Ομπάμα και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τις κυβερνήσεις της κουκούλας, τις κυβερνήσεις των μνημονίων.


Ανδρέας Κεσίδης

Δημοσίευση σχολίου